Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  29-12-2012
 

Zo, dit is nu werkelijk de laatste "De week van ......" gezien het jaar 2012. Terugkijkend heb ik maar een enkele keer verstek laten gaan en het leuke daarvan is, ik kreeg die keren ook telkens hier een reactie over. Ondanks dat ik geregeld denk van wat het nou eigenlijk voor een toegevoegde waarde allemaal heeft is en blijkt dat juist het leuke te zijn wat verschillende lezers graag willen lezen. Gewoon, een lekker lulpraatje voor op de zondagochtend. Lekker, gewoon je eigen mening geven over zaken waar andere wel eens over zwijgen of denken ...... En ongemerkt, is het de afsluiting van het zevende jaar dat ik wekelijks een stukje tikt. Ja mensen, alweer zeven jaar zo goed als iedere zondagochtend een stukje schrijven......... 

Nee, gelukkig, ik hoef er zeker niet van te eten van wat ik iedere zondag hier vertel en het is en blijft ook mijn "eigen" verhaal. Ik hoef aan niemand verandwoording af te leggen en daarom is dit ook de reden dat ik iedere week gewoon lekker, soms een beetje op z'n Rotterdams blijf schrijven.

Ik wens jullie allen veel plezier, geluk met jullie duifjes maar bovenal voor U en de Uwe al het goeds in een meer dan goede en sprankelende gezondheid !!!

Zomaar wat ....

Zoals aangegeven is deze tijd van het jaar altijd zo'n tijd dat vele alles nog eens de revu laten passeren. Zo zat/zit ik zelf afgelopen week te bedenken hoe het zoal bij ons in Zuid Holland met het inkorven gaat op zoal de dagfondvluchten. Verenigingen worden steeds kleiner en zodoende komt de afdeling niet overal meer de duiven ophalen. Nee, in vooraf aangewezen verenigingen kan en mag men de duiven voor dit onderdeel manden.

Maar wat schets mijn verbazing, en dit eigenlijk al de nodige jaren. De vereniging van Klaas wil niet manden bij de zustervereniging van Jaap en Henk niet naar Gijs, terwijl Aad niet bij Aard gaat manden. Nee, verchillende verenigingen manden, ondanks het kleine aantal inkorvers zelf en brengen de duiven zelf naar de verzamelplaats. Ja, sorry, en nu schop ik tegen bestaande huisjes aan, maar om fraude in de hand te werken, ja, dan moet de afdeling dit zeker gewoon door laten gaan.

Denk nu niet dat ik nu gelijk denk dat in al deze verenigingen gerommeld zal worden. Nee, in tegendeel zelfs maar uit vele fraude gevallen blijkt, je moet het de mensen ook niet zo gemakkelijk maken dat ......

Ik ken zelfs een voorbeeld uit het verleden, afdeling X was een mand duiven vergeten mee te nemen naar de losplaats. Geloof het of niet, maar twee leden hebben de duiven alsnog naar de losplaats gebracht. Echt, ook dit is weer zoiets dat ik denk van ...... Natuurlijk, klasse van deze mannen maar als er ook maar iets had voorgevallen dan .....

Lekker een gezellig avondje

Vorige week zondag, nadat ik mijn verhaaltje voor op de site had getikt zijn we met elkaar, zoals ieder jaar naar het graf geweest om een mooie kerstkrans te brengen bij mijn schoonmoeder. Aansluitend, lekker het nodige voor de kerst in orde gemaakt. In de avond zijn Monique, Tim en mijn persoontje weer eens lekker ouderwets op visite geweest bij vriend en gabber Bertje Saarloos en natuurlijk zijn Erica in de Hoeksche Waard. Door drukte van beide gezinnen was het er al langere tijd eigenlijk niet meer van gekomen en het leuke is, het voelde weer zo verdomde zalig.

Ook U zal ongetwijfeld van dit soort bezoekjes maken en of hebben. Geloof me, geniet er van op de momenten dat je er van moet genieten !!!

Kerstavond.

Net als vorig jaar zijn we met Kerstavond wezen eten in het naburige Rhoon. Er was daar tevens een zanger en eerlijk, het werd in de late uurtjes toen we pas huiswaarts gingen. Moe, voldaan en een stuk in me ..... van heb ik jou daar ging ik naar bed en de dag daarna kon ik/wij terugkijken op meer dan mooie en geslaagde avond. En echt, dit zijn ook nu juist weer van die dingen waar je van moet genieten.

De Kerstdagen.

Na een zeer .... avond was het hier in huis een stille eerste Kerstdag. De oudste was bij haar schoonouders en Monique, Tim en mijn persoontje hebben het lekker rustig gedaan. De tweede Kerstdag zaten we lekker met de kinderen en de ouders van Lars en werd het, ondanks het onverwachtse een meer dan leuke en gezellige middag/avond.  

De dag na kerst.

Vorige week had ik de afspraak gemaakt om samen met me duivenmaatje Eric Aldus een daagje naar Travipharma te Lopik bij Gerard van Schalkwijk te gaan. Het was een zeer leuke dag met hoop nieuwe zaken voor mij. Nadat we op kantoor bij Gerard eerst een bakkie koffie hadden genomen besloten we de duiven gaan te bekijken. En eerlijk is eerlijk, ik heb een stel meer dan mooie duiven in handen gekregen en ook hier blijkt maar weer, kwaliteit wint altijd. Echt, we kregen een stel duiven in handen van zoal een Frans Bungeneers en een Rik Ros die ik het liefst zo meegenomen zou hebben. Ook op de vlieghokken kregen we enkel nog vrij jonge (2011) maar super fijne duivinnen in handen waar we gekscherend over vertelde, "Die hebben we alvast mooi in handen gehad voor ze dadelijk de nationale titel pakken op ......" Maar of ze nu die overwinning pakken of niet, plezier zal hij er van gaan hebben.

Maar ook het bedrijf Travipharma.

Buiten dat we de duiven hebben bekeken hebben we ook een tijd over zoal de producten met Gerard zitten te praten. En daar ook ik persoonlijk blijf zoeken naar het ideale verzorgingssysteem zal ik dan ook mijn gehele vertrouwen gaan leggen vanaf het komende jaar in het systeem en de producten van deze al jaren lange en zeer betrouwbare en uiterst deskundige firma. Natuurlijk, hoe je het ook doet, het belangrijkste is en blijft natuurlijk die goede duif. Maar geloof me of niet, ook verschillende bijbehorende producten kunnen we niet meer mee zonder. Nu ga ik hier zeker geen verkooppraatje houden want ik heb in zijn geheel geen belang hierbij of U nu producten geef van .... of van .... Maar neem gerust eens een kijkje op de meer dan uitgebreide site van Travipharma. En trouwens, ook het door hem geschreven boekje van "Herkennen & Verzorgen van Kampioensduiven" is zeker een aanrader in deze.

Nogmaals, vele producten zijn zeker goed en je moet het ook niet te ... maken. Maar persoonlijk, en zeker na het schitterende boekje gelezen te hebben, de persoon achter de firma te hebben leren kennen en ook kijkend naar de blankende gezondheid van zijn eigen duiven denk ik van ......

Z.L.U. feest te Kerkrade.

Zo, aankomend weekend is het weer zover, de fondmannen en vrouwen zullen weer samen komen op "hun" feest. Jaren aan een stuk ben ik al van de partij en zo zal ik ook dit jaar weer aanwezig zijn. Nou, ik kijk er nu alweer naar uit !!! En voor hen die ik volgende week niet de hand zou kunnen schudden, ook U wens ik al het goede.........

Tot de volgende "De week van." (zal komen op zondag 13 januari)
Groet Johan

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.