Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  27-1-2013
 

Ten eerste wil ik in deze wekelijkse "De week van ...." beginnen om "onze" Nederlandse overwinnaars op de Olympiade, dhr. J. Klinkenberg op de Vitsesse en Arjan Beens op het onderdeel Matathon feliciteren met hun prestaties van afgelopen weekend. Echt, om het goud te behalen op de Olympiade, machtig !!!

Vanaf vandaag zal het over zijn met de vorst. Tja, fijn, en aan de andere kant denk ik, jammer wel eigenlijk. Natuurlijk, heb liever een temperatuur van een graadje of 22 a 23. En dan nog liefst windje uit de oosthoek en dan duiven wachten. Maar nee, zelf vindt ik het wel best als het gedaan is met de kou en al die andere troep maar goed, komende week verspellen ze herfstweer met regen en veel wind. Ach, het is eigenlijk ook niet snel goed denk ik dan. Maar, de feestdagen zijn geweest en dan mag de witte deken, ondanks dat dit vaak schitterende mooie plaatjes opleverd van mij achterwegen blijven. Het kan en mag voor mij persoonlijk niet snel genoeg voorjaar zijn !!! Dus, laat het maar warm water gaan regenen.

Even een rechtzetting na mijn stuk van vorige week.

Vorige week schreef ik over enkele verenigingen en het zelf wegbrengen van de duiven van die verenigingen die overgegaan waren van afdeling 8 naar 9. Helaas, blijkbaar was ik verkeerd voorgelicht want volgens een mailer was het juist anders als dat ik geschreven had. 

Dit zijn nu juist van die dingen waar ik van denk ...... Natuurlijk, ook ik vindt het meer dan kl... als ik wat aanhaal wat anders blijkt te zijn. Ik heb wel eens meer dingen vernomen waar ik van dacht, plaats ik het, plaats ik het niet. Is het goed, of ben ik verkeerd ingelicht. Maar het blijkt, ook ik kan soms toch de fout ingaan.

Een andere reactie na het stuk van vorige week.

Het is zondag middag, als ik een mail krijg met zoal de mededeling dat het weer een leuk verhaal geworden was. Verders gaf de mailer me het volgende aan.

"Net als jouw zondag begint met uitlaten van je hond en het kruipen achter de pc voor een stukje zo is mijn zondag niet compleet als ik de stukjes niet kan lezen van jou en Esther. Ik kruip ettelijke malen achter het ding, (de pc), om te kijken of jullie stukjes er al staan. Hahaha, ben ik debiel of niet?"

Ach, zelf denk ik van moet je hier nou debiel voor zijn om het te lezen of om op zondagochtend vroeg achter zo'n ding te kruipen om een verhaaltje te tikken. Wie is er nou ......?

Hebben jullie het gezien.

Ja, ik vraag het mezelf af of jullie, de meeste lezers het afgelopen week ook gezien hebben of op de pc of op de tv? Wat, nou, die schandalige mishandeling van die 22- jarige man in Eindhoven. Gelukkig, ze hebben zich zelf aangegeven bij de politie. Bang misschien na alle publiciteit met foto's en al dat ze misschien bezoek zouden krijgen? Hoor je ook nog op donderdagavond één van de advocaten van zo'n dader, "Tja, hij is normaal heel rustig en hij wist niet wat hem overkwam". Ook zijn ze bij onze zuiderburen niet echt blij van de manier hoe alles naar buiten is gekomen. Nee, je moet ze nog beschermen ook !!! Eindelijk is het zover dat je misschien een verandering gaat zien. Maar je merkt het, anders kost het klauwen vol met belanstingcenten om daders hopelijk te pakken te krijgen. En nu, ja nu komen ze zich zelf al gewoon melden. Het blijkt, het werkt wel dus ...... En gelukkig, gisteravond op het acht uur journaal vernam ik het gelukkig dat wij in Nederland bij dit soort mishandelingen, en er zouden beelden van voorhanden zijn het voortaan op TV getoond zal gaan worden.

Bezoek en...

Gisteren kwam de man waar ik een samenwerking ben mee aangegaan samen met zijn vrouwtje op bezoek. Eest een bakkie koffie gedaan, waarna Eric en ik de hokken in zijn gedoken. Lekker, de nodige duifjes bekeken en onze eigen gedachten laten gaan en onze meningen delen. Zalig, om buiten mijn duivenmaatje Patrick, nu nog iemand te hebben, waar ik trouwens ook nog eens heel close mee gaat samenwerken, die dan ook op het zelfde type duiven valt en meningen en oordelen heeft als jij zelf. Want ondanks de toch wel vrij zware selectie die was uitgevoerd deze winter, (ik selecteer niet na de vluchten alleen, nee, ik selecteer eigenlijk het hele jaar) kwamen er nu toch ook nog een drietal boven drijven. En geloof me, ondanks hun afkomst, of wat dan ook, alleen bij twijvel al gaan ze richting ...

Natuurlijk is het nu niet zo dat alles wat er nu zit goeie zouden zijn. Maar, en dit begint zeker bij de basis, ja, de basisduiven, (kweekduiven) moeten gewoon perfect zijn. Dit geeft geen garantie op goede nakomelingen maar je bent zeker een stap dichterbij in de goede richting. Daarom, lees het boek eens van een man als Frans Bungeneers !!!

Ik lees wel eens in andere stukken die ik onder ogen krijg over een soort compensatie kweek. Nou, misschien klinkt het hoogmoedig of zo, maar moet je met het kweken al aan compensatie gaan denken, nee, mijn inziens sla je dan juist de verkeerde weg in.

Dadelijk met Tim naar De Kuip.

Zo, zoals vorige week al aangehaald moet ik straks met zoon Tim naar De Kuip. Ja, dadelijk is het zover en gaan pa en zoonlief samen naar die mooie Kuip. Samen met me grootste vriend naar de voetbal en hoe alles zal gaan verlopen zal ik in mijn volgende "De week van ..." meenemen. Maar ik zie me zelf dadelijk al zitten, we zitten op vak dubbel D (ik zit er en ben er gek op !!!) En dan, ja dan als de spelers het veld op komen loopt daar ook je eigen kind het veld op. Echt, als ik er aan denk dan ...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.