Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  3-2-2013
 

Zo, de maand januari zit er ook weer op en geloof me, voor we het weten staan we weer wekelijks op de zaterdag in de lucht te kijken naar onze duifjes. Als ik er aan denk, zalig...

Na enkele weken geen voetbal.

Zo, door het slechte weer was er enkele weken geen voetbal. Nu is het beter, nou ja, er wordt gevoetbald maar zoonlief had juist dit weekend vrij. Nou, dan nog maar een weekje wachten, al kan ik er persoonlijk niet bij aanwezig zijn volgende week. Volgende week is namelijk het mooie duivenevenement "Een Fonddagmaar dan anders" te Drachten. Wel was ik gisteren even wezen kijken naar het eerste elftal waar de vriend van Iris in speel. Zelf deed hij niet mee omdat hij een schorsing aan de broek had. Het werd uiteindelijk 1-1 maar ook hier was het weer de leiding die de wedstrijd deed verkloten. Oké, je moet netjes blijven tegen deze mensen maar eerlijk, en ik mag het eigenlijk niet schrijven. Maar persoonlijk kan ik het soms best begrijpen dat de man met het fluitje in zijn bakkes voor rottevis wordt uitgemaakt. Echt, er lopen er bij waar je van denkt van ... En eerlijk, zo was het ook met deze man. Maar goed, ik hou netjes me mond zoals het moet. Ja mensen, verstand komt met de jaren zeggen ze !!! (ook bij mij dus, gelukkig)

Zoals aangegeven in het schrijven van vorige week ben ik met zoonlief naar De Kuip geweest.

Echt, wat een schitterend moment was dat. De meegereisde supporters van FC Twente begonnen te zingen en plots ging daar de gehele Kuip overheen met die mooie liederen van Feyenoord. Dan, ja dan, voordat de spelerstunnel opengaat hoor je iets daarvoor, als teken dat de spelers het veld op gaan komen een hoop tromgeroffel. En als dan de spelers naar buiten komen zie ik daar plots zoonlief als eerste met de aanvoerder, Stefan de Vrij hand in hand naar buiten komen. Tja, als vader, geloof me, zit je daar in een vol stadium met een brok in de keel !!! Een moment voor beide om nooit te vergeten. Als dadelijk de foto's in huis zijn zal ik er nog eens op terug komen.

Een fonddag maar dan anders.

Volgende week zaterdag is het zover. Na het succes van twee jaar terug is het dan zover, de fonddag maar dan anders te Drachten. Na het succes, en om het te proberen succesvol te houden, houden ze deze dag om het jaar. En volgende week is het gelukkig alweer zover en ook ik zal daar van de partij zijn. Misschien kunnen we elkaar daar de hand schudden, een pilsje drinken of wat kletsen met elkander. Ik zal er dan ook in een komend schrijven uitgebreider op terug komen...  

Een mooie schenking in Drachten.

Normaal zal ik niet zo snel een bon (en ik schenk er echt niet veel hoor) gaan aanprijzen die ik zelf geschonken heb. Maar eerlijk, dit vindt ik zelf een zeer mooie schenking. Geschonken bij p.v. Vice Versa, NIC Drachten en ZLU Drachten en de verkoop is te volgen op en bij Top Pigeons.

Het zal een kleinkind zijn uit mijn twee ware topduivinnen. De vader van de schenking komt uit mijn "King Polder" rechtstreeks van Jan Polder en komt uit "Broken Wing" vader van zoal "Victoria" x "Delta Queen" wat weer één van Jan zijn super kweekduivinnen betreft. De moeder van de vader is mijn "Joke" die zoal in 2008 de beste Nederlandse duif over Barcelona en Perpignan was.

De moeder van de schenking is een dochter van mijn "Dani". De vader is "Nicky" en komt uit mijn "Monique" met zoal de 18e nationaal Barcelona. De moeder van deze duivin is zoals aangegeven mijn "Dani" (komt ook uit mijn "Monique" met zoal de 18e nationaal Barcelona) "Dani" was zoal 11e asduif over 2008/2009/2010 en 15e asduif over 2008 t/m 2012 Barcelona Z.L.U. over Barcelona en dit dan ook nog eens terwijl ze in 2011 niet gespeeld is.

Al met al een schitterende schenking !!!

Wat las ik afgelopen week.

Afgelopen week was het dat ik het op internet las dat één van de grote kampioenen van Rotterdam met de sport zou stoppen. Als je de reden lees hoe dit allemaal zover is gekomen zou je haast gaan denken, "blij toe dat zo'n vent stopt". Natuurlijk, ik schrijf dit zo omdat ik puur van het verhaal uit ben gegaan. Buiten het verhaal om heb ik ook wel eens dingen vernomen over de persoon. Nee, ik zal zeker niet de eerste zijn die dit naar buiten zal bregen maar probeer er maar eens achter te komen via wat surf werk en jullie denken er net zo over.

Op eigen hok.

Hier zijn gisteren de chipringen in orde gemaakt voor de nieuwe aanvulling. (?) Mijn jongen krijgen in hun geboorte jaar namelijk geen chipringen om. Ook de duiven die niet meer aanwezig zijn moesten uit het systeem gehaald worden. Dus, ook dat is weer gereed denk ik zo.

Verders loopt alles mijn inziens meer dan goed. De nog (tot de zomer) aanwezige kweekduifjes zijn op papier gekoppeld en zullen over niet al te lange tijd samen gezet gaan worden. De vliegduiven is een ander verhaal want deze blijven nog wel even van elkander. Buiten dit voorgaande heb ik eigenlijk weinig nieuws te vermelden.

Volgende week zal mijn wekelijkse schrijven of einde van de ochtend, of pas in de avond online komen. Dus vaste lezers, volgende week iets later !!!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.