Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  3-3-2013
 

Helaas, normaal gesproken kom ik op de zondagochtend altijd met mijn wekelijkse schrijven. Maar gezien de nodige reacties die ik vanochtend heb mogen ontvangen bracht me toch zover om wat proberen te tikken op deze zondagavond. Voor ik nog iets leesbaars ga proberen te maken wil ik eerst Pieter Kos, als organisator achter de meer dan geslaagde Voorjaarsbeurs bedanken. Echt, wat deze man ons jaarlijks weer kan bieden, subliem. Eerdaags zal ik mijn belofte nakomen en zowel jou of je vrouwtje benaderen en dan ..... 

Geen voetbal.

De kleine man heeft ook deze week, net als vorige week, en dit gezien de vakantie geen voetbal. Dus, hier moeten we nog even een weekje op wachten.

In het teken van...
Zoals wij allen weten stond dit weekend geheel in het teken van de meer dan succesvolle Voorjaarbeurs te Houten. Op zaterdag moesten zelfs de toegangsdeuren even gesloten worden gezien het grote aantal bezoekers. Maar ook de zondag kan als meer dan geslaagd gezien worden. Duivensport loopt terug? Duivensport in een neergaande spiraal? Nou, ik zou haast zeggen, ik geloof er helemaal niets van want ...

Ik weet gewoon eigenlijk niet waar ik over moet  schrijven !!! Het was gewoon subliem en namen noemen in deze, nee, ik durf er niet aan te beginnen want stel, je zou maar iemand vergeten. Ik heb met vele wel even gesproken, wat gedronken, gelachen en ... ja, zelfs ook nog iets gekregen om voortaan ook mijn eigen persoonlijke straatje geregeld schoon te vegen.

Aan het einde van de beurs, samen met het vrouwtje en de kinderen lekker weer bij onze Odijkse vrienden geweest. Dus al met al, weer een leuk weekend gehad.

Mooie reactie op het stuk Mozes en Saar.

Zowel op de beurs, via de mail als de telefoon heb ik vele zeer mooie en leuke reactie mogen ontvangen over zowel mijn algemene schrijfwerk voor het duivenblad TopWings maar zeker ook over het gepubliceerde stuk van Toon Schouteren.

Er zat zelfs iemand bij, de persoon in kwestie was of is zeker niet op sensatie uit of om met naam en toenaam genoemd te worden maar is wel een man die zijn sporen ruimschoots verdiend heet binnen onze sport. En inderdaad, dit met de duiven van Toontje Schouteren. Ik heb van hem diverse zaken via de post binnen gekregen dat ik er zelf een uit eigenhand een vervolg over kan gaan maken. Nee, is denk ik gezien het vele werk niet mijn bedoeling maar de man in kwestie bedankte mij wel dat er, al is het misschien jaren te laat er toch nog meer dan uitgebreid aandacht aan is besteed. 

Kijk, en voor ik het ging overschrijven en het geplaatst zou gaan worden wist ik dat ik mezelf op meer dan gladijs zou gaan begeven. Maar eerlijk, fijn om zo'n reactie van een gekend en grootman te mogen ontvangen. Maar, ook de vele meer dan mooie reacties over dit stuk die ik gekregen heb op de beurs doen me meer dan goed.

Duiven op eigen hok.

Zo, nog enkele weken en dan gaat het hier ook gebeuren voor de vliegers. De laatste weken is wel alles geent, na gekeken op de gezondheid. Maar gelukkig, en eigenlijk wist ik het wel, alles was meer dan in orde.

De nog aanweizge kweekduifjes op eigenhok zitten, op de laatjes na allemaal te broeden. Hoe of wat en dat de eitjes bezet zijn weet ik nog niet want ik heb er zelf nog niet echt naar gekeken.

Het is misschien iets kort, ik had vele, echt vele regels alleen al kunnen schrijven over de beurs. Maar voor Johan is het nu, "oogjes dicht en snaveltjes toe" want morgen, ja, morgen is voor mij even een spannende dag.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.