Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  17-3-2013
 

Vandaag, zondag 17 maart is de dag dat ik ook weer een jaartje ouder ben geworden. Natuurlijk, ik weet het, we moeten niet achterom kijken maar enkel en alleen vooruit. Maar als ik toch stilletjes even terug kijk dan denk ik bij mezelf, "wat zijn die jaren toch verdomde snel voorbij gevlogen". Vond ik vroeger iemand van in de 40 gewoon een ouwe lul, nu ben je het al enkele jaren zelf !!! En ja, zo zal het ook de komende jaren gaan want laten we eerlijk zijn, wat is nu eigenlijk een mensenleven?

Op vrijdagavond even de PC aan.

Als ik afgelopen vrijdag in de avond na de jaarlijkse jaarvergadeing de pc nog even aanzet zie ik dat mijn wekelijkse Blogvriendin haar verhaal al de wereld in heeft gegooid. Op FaceBook geeft ze nog aan dat ze ook nog lekker een anderhalve dag eerder dan mij is. Nou Es, ga er echt geen wedstrijd van maken hoor hahahaha.

Maar goed, wekelijks lees ik, net als velen met mij weer met het nodige plezier haar verhaal. En ook deze keer was het er weer eentje om echt voor te gaan zitten. Maar als ik dan eenmaal goed en wel lekker op me gemak haar verhaal zit te lezen worden mijn ogen aangetrokken door mijn naam die vernoemd werd in haar blog.

En inderdaad, Esther beschrijft precies ook mijn gedachten, zo goed als Esther met mij kan, kan ik ook met haar. We zijn gewoon twee goede vrienden al zullen verschillende het vreemd vinden dat dit kan tussen een man en een vrouw. Maar gelukkig, zowel Wilco, Monique, Esher als mijn persoontje kunnen er mee leven en voor de rest .... En nogmaals, ben blij dat ik het kan en mag zeggen/schrijven dat ik enkele vrienden heb al zijn sommige in deze dan vrouwelijk.

En Es, ondanks dat een klant van je, en ik weet niet eens wie het is en hoef dit ook niet te weten je aangeeft dat je tijdens een gesprek het zelfde als mij klinkt terwijl jij je van geen kwaad bewust was, nou, dat zal ook juist de reden zijn van onze goede vriendschap!!!

Enkele reportages weer gemaakt.

Zo, de laatste tijd toch ook weer enkele mooie stukken gemaakt voor TopWings. Tevens ben ik ook nog met enkele verslagen bezig. En echt, als ik dan kijk bij deze mensen waar het allemaal om gaat is en blijft het gewoon enkel en alleen die goede duif. Natuurlijk, het hok, de liefhebber allemaal belangrijke zaken maar het is gewoon de klasse van de duif die het verschil maakt. Jarenlang ben ik vaste inkorver geweest en dan merk je gewoon wat voor een troep je zoal allemaal in handen krijg.  

Zo heb ik ook jaren wel eens links en rechts wat duifjes mogen beoordelen bij een plaatselijke duivenvereniging, en echt, dan haal je al snel de duiven van dezelfde liefhebbers er uit. Of het nu de betere of de mindere goden zijn, maar je haal ze er uit.

Om alvast op de zaken vooruit te lopen.

Qua schrijfwerk, en nu ik het hiervoor toch over mijn vriendin had, loop ik maar gelijk wat op de zaken vooruit. Dadelijk na de vluchten (en ze moeten nog beginnen inderdaad) ga ik namelijk enkele nachtjes bij mijn vriendin overnachten. Overnachten, ja, ik ben door Esther uitgenodigd om bij haar te komen slapen!!! Nee, niet wat sommige misschien nu gelijk gaan denken, maar ik ga in het najaar een verslag maken van een dag uit het leven van een Duivenkoerier. Dit zal geschieden van de vroege ochtend (05:00 uur) tot de late .... (met pilsje met Wilco) En voor alle duidelijkheid, ik slaap tegen die tijd gewoon op het logeerbed hoor.

De voetbal.

Ja, inderdaad, ik schrijf wekelijks een stukje over mijn kleine/grote vriend en zijn voetbal. Gisteren was het een thuiswedstrijd tegen Spijkenisse die op de derde plaats staan met 1 puntje achter ons. Het werd een zalige pot voetbal ondanks dat ik dit wel eens anders heb meegemaakt tegen deze vereniging. Ook nu werden er vanaf de zijlijn weer op- en aanmerkingen gemaakt en dingen geroepen. In mezelf sprak ik "Rustig Johan, niets zeggen". En gelukkig, wonder boven wonder, hun eigen teamleider sprak de aanwezige van zijn eigen vereniging aan om hun mond te houden. En eerlijk, wat deed me dit goed !!! 

Na een 1-0 voorsprong werd het 2-0, 2-1 om uiteindelijk de wedstrijd winnend af te sluiten met een 4-2 overwinning. In de ochtend, voorafgaande gaf me maatje het nog aan, "He pa, ik ga scoren voor je verjaardag". En wat is dan mooier dan dat je hem zelf de 4-2 in de netten zie knallen en dat hij je dan aankijkt met een gezicht wat boekdelen spreekt. Zalig!!!

Schoonzoon Lars zijn team moest ook spelen maar hij moest zelf meekijken. Hij had de voorlaatste wedstrijd zijn zoveelste gele kaart gekregen. Ik heb het wel eens meer geschreven, een zalige verdediger ala Jan Wouters en geloof me, niet mouwen maar nee, gaan voor iedere vierkante meter. En kijk, dat je dan ook wel eens kaarten krijg, oké, het is zo!!!

De duiven van de buurman.

Zo, ik kan er weer even tegenaan. De buurman op vakantie dus we kunnen weer een weekje extra strontscheppen. Nee, gekheid maar geloof me, het is wel verdomde gemakkelijk hoor.

Op eigen hok.

Sinds afgelopen vrijdag was het hier ook beschuit met muisjes in het kweekhokje. Ja, van de vier koppels eieren die er lagen zijn er zeven vanuit gekomen. Dus, hier is het nu ook begonnen. altijd wel leuk hoor al dat jonge spul. De overige duiven moeten nog een ruime week wachten tot volgende week donderdag. Donderdag 28 maart gaan namelijk hier de vliegduiven bij elkander. Deze zullen geen jongen groot gaan brengen maar eenmaal op eieren zullen ze goed en terdegen ingevlogen gaan worden.

Zo, en terwijl ik dit op deze zondagochtend aan het tikken ben komt mijn grote vriend met nog een behoorlijke slaperige kop ook de huiskamer in. Hij krijgt een glimlach van oor tot oor en geeft me plots aan, "Gefeliciteerd, nu ben je echt een ouwe lul" en loopt lachend naar me toe !!!

Zo, dit was het weer voor deze week...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.