Duivensites.nl
 
Duiven Nico Pronk al drie keer 1e in groot verband in 2013!
Falco Ebben  21-5-2013
 

Het duivenseizoen is pas enkele weken oud, maar de teller bij Nico Pronk van duivensportcentrum P. & P. staat inmiddels al op vijf overwinningen... waarvan drie in groot verband!

Het seizoen begon op 13 april met een vlucht vanuit Isnes. Tegen 2.674 duiven won Nico de 1e prijs in CC Uden met een kruising Pronk/Mariën. Een week later was het opnieuw raak met een 1e Chimay Rayon 1 tegen 1.630 duiven (zuiver Fernand Mariën).

Op Laon van 27 april werd 'slechts' de eerste in de club gewonnen tegen 227 duiven (3e van 2.643 duiven). Ditmaal met en jong uit de fameuze 'Hamlet' gekoppeld aan een duivin van Will & Falco Ebben. Een week later stond Sezanne op het programma en werd opnieuw de eerste in de club gepakt tegen 219 duiven (uit het oude soort alweer gekoppeld aan een duif van Will & Falco Ebben).

Afgelopen zaterdag was het weer voor de Brabantse duiven onderweg zeer slecht. Maar ook toen lieten de duiven van Nico hem niet in de steek, tegen 2.747 duiven werd de eerste prijs in CC Uden gewonnen (kruising Fernand Mariën x Will en Falco Ebben).

Nico speelt niet alleen al vijf weken op rij de eerste prijs, maar zijn prijspercentages en series zijn vaak ook om van te duizelen! Ga voor de meest actuele uitslagen naar www.ccuden.nl .

DreamPigeons heeft alvast vier koppels jonge duiven van Nico's beste kwekers gereserveerd. Nico heeft ons toegezegd dit te zullen aanvullen met minimaal twee bewezen prestatieduiven.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.