Duivensites.nl
 
Alex Boers uit ’s-Gravenzande slaat toe op NPO Argenton Afd. 12
25-6-2013
 

Een deel van Nederland vloog op de winderige zaterdag 22 juni een fondvlucht van uit Argenton. Met een harde zuidwesten wind vlogen de 2011 oude duiven vanaf ruim 600 km met razende snelheid naar hun hok..

Met 2 duiven op teletekst….

Alex Boers was één van de gelukkige melkers. Met een snelheid van 1771 en 1732 wist hij  plaats 3 en 5 in te nemen. De duif op plek 5 stond vorig jaar ook al in de picture, na dat deze de 1e in de afdeling van 7000 duiven op Peronne won.

Deze 12-5207558 werd gekweekt in Maasdijk op het kweekhok van Theo de Kruijk uit de lijn van Grizzle Daddy. De moeder komt uit het teletekst Benno koppel. Dit koppel gaf bij Alex en Benno al 2 NPO teletekst duiven en ook in China won een duif uit dit koppel een top 10 notering op de pretentieuze Xian Weili Eighth Grand competition of China.

De duif die plek 3 won komt ook van het hok van Theo en is gekweekt uit de oude lijnen van F. van Kruk maal de wereldberoemde Silver Shadow lijn. Voor Alex is deze prestatie een stimulans om vol goede moed door te gaan.

Voor Theo de Kruijk is het een bevestiging dat zijn kweekhok bulkt van kwaliteit, want voor Alex waren al eerder  dit seizoen Ad de Maa  met de 811, 1e rayon eendaagse fond Mant de Jolie van 1200 duiven, Bert de Bruyn 1e en 2e, Berend Tuitman 1e en 2e en de combinatie Hilgerson Tijssen succesvol met de duiven van Theo de Kruijk.

Zou Gertjan Beute een paar maande geleden toch gelijk hebben gehad toen hij in zijn column van Het spoor der kampioenen schreef over het kweekhok van Theo de Kruijk: ”Ik moet eerlijk zijn dit is een van het beste kweekhok wat ik de laatste jaren gezien heb”.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.