Duivensites.nl
 
Buwalda vs Buwalda 2013
Sjaak Buwalda  27-9-2013
 

Natuurlijk even reageren op de commissie die zich meent uit te moeten spreken over een marathon programma. Dit is wel weer een sterk staaltje 'ivoren toren' beleidsmaker verhaal op basis van voorgekauwde ideologie en eigenbelang. Je hebt mij uitgenodigd om plaats te nemen in deze commissie, zo te lezen denk ik dat het een voor mijn gezondheid een verstandige beslissing is geweest om dit niet te doen.
 
Even doornemen, zo te zien is dit de volgende zo doorzichtige poging van het Brabantse / NPO voorzitters duo (deze keer in de begeleiding van deze commissie) om het Noorden, Midden en Oosten de ochtendlossingen op te dringen. Ja, hun namen duiken iedere keer op als het over het marathon programma en ochtend/middaglossingen gaat, al drie jaar lang, dat valt toch niet meer te ontkennen?
 
Zo te zien is het doordrukken van ochtendlossingen het enige punt dat behandeld is, en wordt er gemaskeerd met wat kleinere bijzaken. Opvallend toch, of doorzichtig? Actuele echte problemen komen niet eens aan de orde, wat denk je van het gebruik van de snelheidsbepaling bij middaglossing/ochtendlossing? Geen woord…. vergeten?
 
Er schijnen wel commissie leden te zijn die grote fond spelen, maar zij hebben gekozen voor 3 ochtendlossingen (en 3 middaglossingen) vanwege de verdeeldheid omtrent middag en ochtendlossing. Wacht even. Dus het komt er op neer, omdat er verdeeldheid is over het programma, dan gaan we naar de liefhebbers van de ochtendlossing luisteren? Omdat ‘jullie’ een nationaal gelijkwaardig programma willen maken, moeten de liefhebbers van de middaglossing in het hele land inleveren? Ja daar komt het toch op neer? Want er zijn nu toch 6 middaglossingen en we gaan naar 3 middaglossingen? In het zuiden/westen is toch het ZLU programma plus een aantal afdeling ochtendlossingen. Is dat niet genoeg, moeten ze onze vluchten er ook nog afpakken? Hier gaan we dus naartoe?
 
- 3 (verplichte) ochtendlossingen van 750-900 km
-           daarmee het verdwijnen van 3 middaglossingen
-           waar is die afstand op gebaseerd ?
-           wie heeft hier (eigen) belang bij?
-           sinds wanneer is 750 km marathon?
 
- eventueel overleg met de ZLU
-           waarom met ZLU?
-           waarom niet met NU?
 
Dus na drie jaar ongenoegen bij de deelnemers aan de middaglossingen (leden van NPO en een deelnemertal vele malen groter dan de bij de ZLU ochtendlossingen) over de gewreekte ochtendlossingen, toch weer op het programma zetten? Zijn de leden van deze commissie soms de belanghebbenden van de afgelopen jaren die nu proberen regulier hun zin er door te drukken? Van een commissie lid is het in ieder geval landelijk bekend zeker geen fan te zijn van middaglossingen  in zijn artikelen, hij presteert dan ook prima op dagfond vluchten boven 700 km….
 
Voor de zoveelste keer, en als voorbeeld in de Noordelijke Unie (toch ook 5 van de 12 afdelingen) is blijkbaar geen behoefte aan ochtendlossing, en dat is jullie wel bekend. Er is Orange, welke een langzame dood lijkt te sterven. Wat denk je wat die fondliefhebbers in het Noorden, Midden, Oosten maar ook in het Westen en het Zuiden gaan doen als er van 6 middaglossingen naar 3 middaglossingen wordt gegaan, zouden ze dan met plezier in de sport blijven denk je? Iets afpakken van een groep en geven aan een andere groep die de handen al vol hebben is de oplossing?
 
De moed gaat zo toch echt in de schoenen zakken van fondliefhebbers van de middaglossing in het hele land na deze zoveelste poging, of is dat juist de bedoeling? Hoeveel pogingen van deze ‘(eigen)belanghebbenden’ mogen we nog verwachten? Toch niet weer komen met het verhaal over dierenbelang groeperingen, vanuit de politiek is er geen enkele aanleiding tot het afschaffen van marathonvluchten met middaglossing.
 
Nog even over de aanleiding tot het wegnemen van middaglossingen, is er een probleem met middaglossingen dan? Niet vanuit de liefhebbers en deelnemers van de middaglossingen toch? Dus waarom zou je dit moeten willen veranderen? Voor wie, wie heeft daar (eigen)belang bij dan? Daar horen de deelnemers van de middaglossingen toch zelf over te beslissen? Jouw woorden..
 
Groeten
 
Sjaak
 
Bijlage:
 
11. Het MARATHON-program
Er is gekozen voor een program van zes vluchten waarvan er drie met een vooraf vastgestelde middaglossing en drie met een morgenlossing.
- Het program wordt vastgesteld door de NPO-ledenvergadering na overleg met afdelingen, fondclubs en eventueel ZLU;
- De wedvluchten ochtendlossing kunnen per sector worden ingevuld. De afstand ligt tussen 750 en 900 km;
- De vluchten van dit program worden met inachtneming van de NPO-reglementen ingekorfd in daarvoor ingericht marathon centrum. Binnen elke CC, samenspel of kring is minimaal één inkorfcentrum.
 
Liefhebbers van de middaglossing in heel Nederland, wakker worden en laat je horen!!!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.