Duivensites.nl
 
Toppers combinatie Van Rossum op DreamPigeons
Falco Ebben  22-10-2013
 

Op dit moment vindt de veiling van de beste vliegers van Combinatie van Rossum (voorheen Van Rossum-Stap) uit Wageningen plaats. Helaas heeft combinatie van Rossum besloten te stoppen met de duivensport.

Combinatie van Rossum bestaat uit Richard en zijn vader Bertie. Ze wonen in Wageningen en speelden in Regio 3 van Afdeling 8. Het spelverband waar ook de eigenaren van DreamPigeons lid zijn. Het was voor ons dan ook niet zo moeilijk om de duiven van Van Rossum op waarde te schatten. Vooral op de eendaagse fond waren ze sterk en dat ook nog eens met uitsluitend nestduiven.

Richard is de man van de verzorging van de duiven, ook toen hij nog in combinatie met Stap speelde. Zijn vader heeft zwaar COPD. De verzorging viel Richard - bloedfanatiek - soms zwaar. Hij heeft besloten te stoppen met de duivensport.

Stamopbouw

Stambomen interesseerden Richard al die tijd bitter weinig. Zijn duiven moeten presteren en met commercie heeft hij zich nooit bezig gehouden. Zijn duiven kwamen via verschillende bekende en minder bekende liefhebbers waaronder Eef van Aalten uit Huissen, Jos de Beule uit Bennekom, Kok-Driessen uit Andelst, Hans Broeders uit Haghorst, Marcel Sangers uit Eefde en vooral wijlen Siem Werson uit Wageningen.

DreamPigeons

In deze verkoop de zes beste duiven van het hok. Dit zijn vier van Richards toppers, waaronder zijn topduivin ‘Miss Bourges’, die het schopte tot 6e Internationale asduif Noordelijke Unie.

Ook zitten er twee duiven van zijn duivenmaat Jos de Beule uit Bennekom in de veiling. Voor hem kweekte Richard altijd een stel jonge duiven en als de duiven bij De Beule te oud werden om mee te vliegen gingen ze bij Richard naar het kweekhok.

Van de Beule wordt er op DP een doffer aangeboden met maar liefst 11 eerste prijzen op zijn palmares! Deze veiling loopt tot 26 oktober 2013 15:00 uur!

Falco Ebben

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.