Duivensites.nl
 
Het is me gelukt
Johan Hamstra  3-11-2013
 

Na mijn eerst geplaatste stuk weer vorige week, na enkele maanden van afwezigheid, heb ik weer vele, ja, echt vele mooie en meer dan leuke, maar ook lieve reacties mogen ontvangen. Ja, en zo groot als ik ben, zo hard ik soms (gelukkig) kan zijn, kan ik ook geregeld een meer dan gevoelsmens zijn. En kijkend vorige week zondag naar zoal sommige reacties die binnen kwamen denk ik van ..... Echt, wat deden vele reacties me toch verdomde goed.

Daarom dan ook dat ik toch maar besloten heb, ondanks dat ik merk toch nog tegen bepaalde beperkingen aan te lopen in deze, om lekker wekelijks wat van me af te schrijven. Ik ben dan ook blij om te schrijven, "het is me toch gelukt".

Tegelijk denk ik dat ik toch wel in een goede omstandigheid zit dat ik gelukkig kan schrijven wat ik denk. Natuurlijk, hier zitten ook beperkingen aan maar hoef niet te eten van de duiven en dan kan je soms toch gemakkelijker wat neer tikken !!! En ja, voor hen die zich hier misschien aan storen, er zal best wel eens een taalfoutje in zitten.

Het voetbal.
Het voetbal van zoon lief werd afgelast, dus eigenlijk weinig of niets over te vellen. Wel in de middag met het vrouwtje en zoon Tim naar de voetbal wezen kijken van schoonzoon Lars. En, ik blijf het zeggen, een zalige voetballer. De eindstand werd een fikse overwinning voor zijn team van een 8-1. Maar eerlijk, of die jongens konden het gewoon niet of ze hadden gister een feestje gehad.......

Op eigenhok.
Hier op eigenhok zijn er nu gelukkig totaal geen vasthouders meer aanwezig. Dus nooit meer uitkijken of er niet eentje ontsnapt. Echt, wat een zaligheid zeg. Ook zijn de duiven hier afgelopen week, in tegenstelling tot andere jaren al van elkaar gegaan. Voorheen bleven de geslachten altijd vrijlang bij elkaar maar nu hebben we ze eens vroeg van elkander gedaan. De doffers op de bakken, duivinnen in het jonge duivenhok en de laatjes en overige jaarlingen in het hok van de jaarlingen. Verders zal het hetzelfde zijn als op vele andere hokken. Rust, rust en nog eens rust.

Fikse ploeg jaarlingen.
Zoals hiervoor al aangegeven zitten er voor komend jaar inderdaad een fikse groep jaarlingen. Ja, er zitten er een ruime 30 die zelf afgericht zijn afgelopen zomer en tevens zitten er nog een 16 stuks laatjes. Deze laatjes moeten nog afgericht worden maar daar komen dadelijk nog genoeg dagen als mooie korte vluchten voor.

Nieuwe weg die ingeslagen is.
Na zoal al aangegeven te hebben een nieuwe weg ingeslagen te zijn gezien het aangaan van een combinatie, zo is er ook een nieuwe weg met de duiven ingeslagen. Daar mijn voorliefde puur gericht is naar de ochtendlossingen, zoals wij die kunnen spelen dankzij de Z.L.U. zal daar ook voor de toekomst door de nieuwe combinatie het vizier op gericht gaan worden. Maar daar bij ons, (ja, moet nu geregeld in de wij vorm gaan praten), ons duivenbestand een vrij jonge ploeg betreft, dit komt door zowel de harde selectie bij de oude als door het voor ons hok vrij grote ploeg aanwezige jonge duiven, zal in 2014 zeker nog niet aan alle Z.L.U. vluchten deel genomen gaan worden. Nee, wij zullen gericht gaan spelen de eerste tijd en zoals ik persoonlijk al vaker schreef, zeker niet gaan spelen voor kampioenschappen maar wel proberen om vroege duiven en of mooie uitslagen neer te gaan zetten. Natuurlijk, we zullen meer dan geregeld op ons bek gaan, maar we gaan er wel voor !!!

Lijnzaadolie.
Toen de vluchten waren gedaan, de vakantie weer achter ons lag en onze gevleugelde vrienden begonnen aan het wisselen van hun verenkleed is er tevens begonnen met het geven van enkele keren per week van Lijnzaadolie. Dit haal ik bij een plaatselijke zaak die in hoofdzaak spullen verkoopt voor de paardensport. Zomaar, enkele keren per week een eetlepel over een goede twee kilogram voer, wat mineralen of wat biergist erover heen en geloof me, met tevens enkele keren per week een verfrissend bad, ja, ze krijgen dan weer een verenkleed en voelen aan of ze van satijn zijn.

Paratyfuskuur.
Net als alle andere voorgaande jaren hebben de duiven ook hier alweer hun jaarlijkse kuur gekregen. Waarom jaarlijks een kuur zullen sommige denken? Mijn inziens simpel, ze moeten gewoon schoon en vrij de winter in en meer dan gezond hun grote, lange en verdiende rustperiode in gaan. Op het moment dat de laatjes eraf gaan en de oude duiven in enkele dagen tijd hun gehele verenkleed los laten krijgen ze hier deze kuur. De duiven zijn dan eigenlijk op hun zwakst en mijn ervaring is, zit er een zwakke broeder tussen dan komt deze tijdens deze kuur gelijk bovenwater. Ja ja, ik weet het, sommige zullen nu denken of zeggen van .... maar persoonlijk heb ik er altijd gewoon een fijn en goed gevoel bij. Jaar A doe ik dit met een kuur van de Weerd, dan weer met iets van v.d. Sluijs gevolgd door de geweldige spullen van zoal de firma Travipharma. Inderdaad, jaarlijks wisselen met de nodige producten kan zeker geen kwaad.

Andere verhalen.
Vreemd eigenlijk hoe mensen, (en soms denk ik wel eens, dat komt omdat het duivenliefhebbers zijn) maar hoe mensen zijn en kunnen reageren. Als mensen je een toffe peer of een fijne gast vinden dan zeggen ze het je wel of laten ze duidelijk merken. Maar als mensen je een kloozak of wat dan ook vinden doen ze dat achter je rug. Vreemde zaak vind ik zo iets. Maar goed, dat zal meer over die mensen zeggen die zoiets vertellen dan over de persoon waar het omgaat. Want zo kreeg ik recentelijk ook nog een berichtje in me postvak. De man in kwestie gaf aan dat hij, na me enigszins te hebben leren kennen hij toch een geheel andere Johan te zien kreeg dan dat hij vooraf, door verhalen die hem waren verteld van uit gegaan was. En echt, weer denk ik van, "wat zijn er toch een stel stumpers of achterbakse lui in deze sport". Maar goed, dit is ook weer niet sportgebonde denk ik maar zo.

Een vrouw die geen lid kan worden.
Zoals ik ook al las in het wekelijkse schitterende schrijven van ons aller gekende "Essie", zo had ik ook afgelopen week het stukje gelezen over de man die zijn vrouw aan wilde melden in zijn vereniging. Als je dan lees dat het bestuur, voorafgaande aan de vergadering links en rechts al aan hun leden, voor het merendeel mannen tussen de 70 en 80 jaar had aangegeven, "stemmen jullie voor, dan treden wij af". Getverdemme, wat een stel verschrikkelijk lafbekken denk ik dan". Natuurlijk, je hoort het maar van 1 kant. Maar van uitgaande dat het gaat omdat de persoon vrouw is ........ En inderdaad, er werd dan ook tegen gestemd. Maar laten we wel zijn, moeten we het in onze sport nu nog hebben van dit soort mensen.

Natuurlijk, ik kan niet zo uitgebreid schrijven hierover zoals die blonde Duivendoos dat wel gedaan heeft, simpel, ik ben geen vrouw. Maar wat ik wel kan schrijven is dat ik persoonlijk hier geen verschil in maak of het nu een vrouw of een man is. Gelukkig, ik heb een enkele vriend en of mensen die me zeer bij staan. En waar ik nog gelukkiger mee ben, hier zitten ook vrouwen onder. Tja, dat vele, in hoofdzaak ..... hier misschien moeite mee hebben en of denken, dat kan toch niet. Nou, zowel ik persoonlijk, als mijn eigen vrouwtje als de tegenpartij hebben er totaal geen moeite mee !!!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.