Duivensites.nl
 
Huldiging, of toch maar niet...
Johan Hamstra  1-12-2013
 

Ongemerkt zijn we alweer aangekomen in de laatste maand van het jaar 2013. December, met zijn Sinterklaas en Zwarte Pieten, en dadelijk in vele huiskamers weer de Kerstbomen die in een hoek van de huiskamer staan opgesteld.

Wat was het voor een jaar? Voor mij is de maand december altijd een aparte maand. Ik kan namelijk minuten tot langere tijd lekker in gedachten zijn over wat ik fout, of juist misschien wel goed gedaan hebt het afgelopen jaar. En gelukkig, heb ik fouten gemaakt, ik geef ze nog toe en geloof me, daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. Het was zoals gebruikelijk een jaar met verschillende hoogte-, maar zeker ook dieptepunten. Een zo'n dieptepunt, wat ik persoonlijk nog al bijzonder vond was, dat enkele staatsmongolen plotseling begonnen te zeiken dat het feest rond Sinterklaas eigenlijk niet meer kon. Ik had op dat moment echt het idee van, zijn we nu echt met z'n allen gek aan het worden. En het vreemdste vond ik nog wel, die wezelozen haalde nog het landelijke nieuws ook.

Hopelijk een nieuwe wekelijkse schrijver.

Door de jaren heen zijn er zoal wat mensen gekomen die wekelijks wat leesvoer maken voor ons als liefhebbers. Of het nu voor in de krant of op het internet is, overal valt wel wat te lezen wat geschreven is, en wat u aanspreekt. Zo lees ik zelf altijd bijzonder graag de mooie stukken van Gert Jan Beute, Piet de Vogel, maar zeker ook van Esther Bultman. Nu afgelopen zondag kwam daar plots "De Flits" bij.

Afgelopen zomer hebben Esther Bultman, Martin Kwakernaat en mijn persoontje voor de gekkigheid eens een stuk geschreven en nu, uit het niets komt daar plots onze eigen Nederlandse Hoffotograaf, Martin Kwakernaat, alias "De Flits" met een eigen blog. Martin, van hieruit dan ook, veel succes. En hopelijk kom je vanaf nu wekelijks met je eigen verhaal.

Voetbal.

Gisteren moest de kleine man voetballen. Nog geen drie minuten bezig of hij krijgt de bal voorgegeven en met een flinke trap hangt ie hem in de netten. 0-1 voor, en dan nog wel door je eigen zoon, een zalig moment en gevoel, geloof me. Ook het verdere verloop verliep meer dan prima en als je dan als vader mag vernemen, "Zo, kijk die Tim eens, weer een mooie actie". Uiteindelijk gingen ze met 0-3 de rust in en eenmaal bezig in de tweede helft geeft ie een voorzet en pats, 0-4. De eindstand was 2-5 en voldaan kwamen de mannen van het veld.

Maar ja, wat is voetbal, kijkend naar die ploeg uit onze hoofdstad (hahahahhaha) afgelopen week tegen Barcelona. Ja, ondanks echte Feyenoorder, want eerlijk, het blijft gewoon de mooiste club, heb ik toch genoten van hun spel. Al denk ik wel van... En deze stippeltjes mogen ieder van jullie zelf invullen. Vanmiddag in mijn ogen de klassieker Feyenoord - PSV en persoonlijk hoop ik op een mooie pot in het voordeel van die ohhh zo mooi club uit Rotterdam-Zuid al denken andere daar ook weer anders over. En inderdaad, dat mag hoor !!!

Samenkomst plaatselijke vereniging.

Enkele weken geleden schreef ik al dat er enkele leden in de regio formulieren hadden rondgestuurd met verschillende vragen over een eventueel samengaan van de nog drie huidige bestaande verenigingen in de regio. Wat ik persoonlijk had mogen vernemen was dat de meeste er mijn inziens wel positief tegenover stonden. Voor afgelopen vrijdag hadden deze mensen dan ook een informatieavond gepland. Puur informatief naar en richting de in deze omgeving spelende liefhebbers. En inderdaad, gezien het aantal leden, aantal ingediende formulieren was gelukkig een ruime meerderheid meer dan positief.

Natuurlijk, altijd is het jammer als je een stukje levenswerk, wat het voor sommige is verloren ziet gaan. Maar kijkend naar alles, is de insteek van de organiserende mannen perfect. Persoonlijk, en ik weet dat de nodige van hen dit lezen wil ik deze mannen/jongens dan ook een meer dan grote pluim gegeven. 17 januari houden alle drie de verenigingen nog een ledenvergadering over dit punt maar zoals het er voorstond was en is de kogel in de goede richting door de kerk.

Over afspraken die gemaakt zijn, hoe het allemaal zal gaan verlopen wil ik jullie hier nu niet mee lastig vallen maar wat enkele al eerder hebben geprobeerd enkele jaren geleden is nu dan eindelijk toch zover gekomen.

Mannen, en ik weet zeker, dit zullen vele met mij in de regio eens zijn, het is gewoon voor de plaatselijke duivensport een zet in de goede richting !!!

Facebook, kampioenen huldigen op de najaarsbeurs en N.P.O.

Voor hen die Facebook hebben en dit ook geregeld volgen hebben afgelopen week kunnen lezen welke fout er begaan is met betrekking tot de huldiging van de kampioenen van de NU. Natuurlijk, ik blijf er bij, fouten kunnen we altijd maken, zeker mensen die werken, maar geef ze dan ook toe. Maar het bevreemd me gewoon, nu deze deze fout, en laat ik het dan verders maar niet hebben over de eerder door mij aangehaalde zaak rond de Nationale Kampioenen. En toch haal ik het nog eens aan !!!

Op andere manier gaan rekeken dan vooraf afgesproken is. En dan heb ik het niet eens over het verlengen van tot meerdere keren toe van de reclametijd. Als Pietje, om welke reden dan ook zijn duifje te laat meld word hij er naast gezet, maar dit mag en kan wel.

Persoonlijk blijf ik dit soort zaken toch gewoon vreemd vinden, en zeker in een tijdperk als waar we nu in leven. Maar nogmaals, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Maar geef ze dan ook gewoon toe, dat is of moet toch niet zo moeilijk zijn lijkt me.

Duivendag bij Duivensportcentrum 't Harde.

Aankomende zaterdag, 7 december is het zover. Dan zullen de deuren weer openstaan voor U als bezoeker van dit hopelijk weer mooie evenement. Op TopPigeons loopt er trouwens een bonneverkoop die geheel in het teken staat voor dit mooie gebeuren en een meer dan goed doel. Neem gerust een kijkje, wie weet zit er iets voor U tussen. Klik daarom dan ook hier.

TopWings.

Gisteren viel in de nodige brievenbussen weer het meer dan mooie blad TopWings. Gezien de nodige verslagen die er van mijn hand in te lezen zijn wil ik een ieder, die mij gister even belde of een mailtje sturen voor de leuke reacties bedanken. Ja, doe het graag, vind het leuk en als je er dan ook nog leuke reacties van krijg, ja, dan is dat enkel maar mooi en leuk meegenomen toch. Maar het belangrijkste is, dat de liefhebber in kwestie het gewoon mooi en leuk vind.

Nieuwsgierig geworden omdat hij niet bij u in de bus lag, schroom niet en mail even naar; info@topwings.nl voor een abonnement, voor de kosten van 25,- euro hoeft u het niet te laten.

Op eigen hok.

Terwijl op de nodige hokken alweer de vele koppels gezet zijn is het hier nog volop rust. Ja, het klinkt magertjes maar zo is het ook hier. De laatjes en de nodige jaarlingen vliegen geregeld nog dagelijks hun rondjes. De overige vliegduiven komen maar een enkele keer nog buiten. Nu dat de maand december is aangebroken zal het eerdaags hier, en dit puur gezien het komende vuurwerk tijdelijk helemaal eventjes gedaan zijn.

De meeste zijn alweer helemaal gereed met de rui en verders verloopt alles naar mijn inziens probleemloos. Eerdaags samen met duivenmaatje Eric langs bij de duivenfotograaf onder de fotograven Martin Kwakernaat om nog wat kweekduifjes op de gevoelige plaat vast te laten zetten. Tevens gaan we nog samen wat hokken bezoeken en eerlijk, altijd leuk om eens in de keuken bij een ander te kijken. Nou, dit was het weer voor deze keer. En vanaf deze kant zou ik dan ook willen zeggen, tot de volgende ..... 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.