Duivensites.nl
 
En deze week in deze week de afgelopen week
8-12-2013
 

Afgelopen twee dagen hadden we met onze club onze jaarlijkse streek tentoonstelling. De laatste jaren heb ik meestal wel een prijsje, maar gisteren was de verrassing comleet: Epke werd de schoonste van het geheel. Dus naast dat hij inmiddels vier 1e prijzen won, vinden de keurmeesters 'm ook nog mooi :-)

Verder zaterdag natuurlijk helemaal druk geweest met de catalogus. Hoewel het tegenwoordig een stuk makkelijker is dan vroeger (toen moest je letterlijk knippen en plakken, nu digitaal) vind ik het een vervelend werkje. Maar goed, die moeten ook gebeuren.

Matthijs is in die tijd mooi met de krabber door de hokken heengegaan, zodat we 's middags de kweekboxen een heel eind af konden maken. Komende week nog wat aan de inrichting doen en verlichting, dan zijn ze af!

Tevens een kleine aanpassing aan het voedsterhok gemaakt (broedbakken verder van de grond af, zodat er geen loze ruimte meer boven is) en de doffers er op geplaatst. Eerdaags laat ik de duivinnen er vast bij zodat die dan vast voorgekoppeld zijn.

Vanmiddag kwam Kras 739 van Ben trouwens niet eten, is niet vermagerd, maar was wel slap. Hopelijk is dit van voorbijgaande aard.

Deze week zeer slecht nieuws gelezen op Facebook, waar bekend werd dat het met Roan - zoontje van  FB vriend Romke van de Wal - een aflopende zaak was. Deze zomer heeft heel duivenminnend Nederland zich nog ingezet om bij te dragen in het bedrag wat nodig was om hem te kunnen laten behandelen in Amerika. Slechts enkele dagen na aankomst is Roan daar overleden. Het enige wat je kan doen is meeleven met de familie en je steun daarin betuigen. Wat is leven toch kostbaar en zijn duiven dan toch maar onbelangrijk.

Helaas een trieste afsluiting.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.