Duivensites.nl
 
Hét bijhuis van de familie Eijerkamp - Rien & Bas Weijers, Groesbeek
Falco Ebben  12-12-2013
 

Enige jaren geleden veranderden vader Rien en zoon Bas Weijers van strategie. Op het hoogste niveau mee kunnen doen, dat was hun ambitie! De duivenfanaten uit Groesbeek besloten ieder vanaf eigen adres op een andere discipline te gaan vliegen, zodat ze zich er volledig voor in konden zetten. Bas richtte te zich op de vluchten boven de 800 kilometer, terwijl Rien zich specialiseerde in vluchten van 100-700 kilometer.

Uit alle toppers van Eijerkamp

Rien & Bas behoren tot de beste vrienden van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. Hun vriendschap ontstond begin jaren ’90.

Dankzij deze vriendschap waren het natuurlijk ook de duiven van de familie Eijerkamp die naar Groesbeek kwamen toen Bas en Rien het roer omgooiden. Vanaf 2009 kwamen onder meer de volgende Eijerkamp-Heremansen de hokken versterken:

  • Twee dochters van de ‘Euro’;
  • Een zoon van ‘Goochelaar’ (vader ‘Rossi’);
  • Een dochter van ‘Rossi’;
  • Een dochter van ‘Lichte Blauwe’;
  • Een zoon van ‘Spinneke’

Al deze duiven werden zorgvuldig voor Rien en Bas geselecteerd door Hans & Evert-Jan Eijerkamp. De Heremansen werden gekruist met de duiven van Louis van Loon, uit de lijn van ‘Don Leo’ en ‘Fabio’, de beste Van Loon-kwekers op de Eijerkamp-hokken.

Een belangrijke Van Loon-kweker op het hok van Weijers is’Gaudi’, kleinkind van ‘Fabio’. Deze topper is al vader van 4 x 1e.

De nieuwe topkweker op de hokken van Eijerkamp is ‘Ché’, winnaar 1e NPO Orléans 14.285 duiven en 1e Arras 9.641 duiven. In 2012 kwam er een ingeteelde zoon van ‘Ché’ naar Groesbeek. Al in het eerste jaar gaf deze jongen met prima resultaten!

Hulp van Reind Breman en Evert-Jan Eijerkamp

De eerste jaren nadat Rien en Bas de nieuwe weg waren ingeslagen waren wat opstartproblemen. Doordat het hok niet deugde konden de duiven niet in vorm komen. Na een bezoek van Reind Breman en Evert-Jan Eijerkamp werden nieuwe plannen gemaakt en veranderingen aangebracht. Sindsdien behalen ze knappe resultaten.

Op de eendaagse fondvlucht vanuit Bergerac (869 kilometer) behaalden ze in 2011 de 1e prijs Internationaal NU tegen 5.722 duiven met een duif uit de lijn van ‘Euro’ en ‘Tips’. In 2012 wonnen ze 11e en 17e NPO Blois.

Met het materiaal wat ze achter de hand hebben, zullen we ind e toekomst zeker meer van deze ambitieuze vader-zooncombinatie gaan horen.

DreamPigeons

Op DreamPigeons loopt momenteel een veiling van Rien en Bas Weijers. Er zitten kleinkinderen van alle Eijerkamp toppers. Daarnaast hebben ze hun ‘Lize’ in de veiling te koop aangeboden, de topper die 1e Internaal Bergerac in de NU won. Hun veiling loopt tot a.s. zaterdag 14 december.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.