Duivensites.nl
 
Van Elsacker-Jepsen goed uit de startblokken!
17-6-2014
 

Iemand die zeker tevreden kan zijn is Serge van Elsacker die samen met zijn vrouw Kirsten Jepsen aan de Oelegemsteenweg in Schilde in combinatie vlliegt. Het seizoen begon voor hen half april en meteen werd met scherp geschoten.

Met de oude duiven werden vanaf Quievrain 19 prijzen gepakt van 39 gezette duiven waaronder de 1e tegen 202 duiven. Een week later was het opnieuw raak, toen wonnen de jaarlingen 1 tot en met 4 tegen 321 duiven. Een dag later was er nog een kermisvlucht uit Merchtem waar ook de eerste prijs werd weggekaapt en acht prijzen in de eerste 10 werden gewonnen bij de oude duiven.

Op 27 april stond een vlucht boven de 200 kilometer op het programma, Noyon. Opnieuw vloog zowat 50 procent van de duiven prijs  en ook de 1e tegen 406 jaarlingen werd gewonnen. Een week later maakte de combinatie uit Schilde het nog bonter en werd het 1 tot en met 9 tegen 254 jaarlingen vanuit Noyon (38 prijzen van 46 gezette duiven). Weer zeven dagen later: opnieuw de eerste twee prijzen in de categorie oude duiven vanuit Noyon!

Telt u mee? Vanaf 13 april tot en met 11 mei werd dus al 6 x 1e gewonnen!! En dan te bedenken dat ze Serge ’King of middle distanance’ noemen, er is op dat moment nog geen midfondvlucht vervlogen!

Op 17 mei werd de eerste halve fondvlucht uit Souppes-Sur-Loing vervlogen (364 km).  Serge liet meteen zijn kunsten zien en won 1 tot en met 5 tegen 822 oude duiven (Union Antwerpen ZW) en 19 van zijn 24 gezette duiven wonnen prijs. De jaarlingen deden het niet veel minder, die wonnen 1 en 2 in Union ZW en behaalden 27 prijzen van 47 gezette duiven. Een week later werd nog even een 1e prijs uit Chalon (494 km) tegen 186 oude duiven meegepikt en op 24 mei stond Souppes-Sur-Loing weer op het programma. In Union West vloog Serge tegen 600 oude duiven 1 tot en met 3. Hij behaalde 18 prijzen van 23 gezette duiven. Op 31 mei werden 11 duiven gezet op Limoges (682 km) en ook daar werd de 1e gewonnen tegen 189 oude duiven.

We zijn gebleven bij het weekend van 31 mei. Het weekend waarin veel Belgische sportgenoten uitkeken naar Bourges. Voor Serge is het maar gewoon een vlucht, niet belangrijker dan andere, en hij zette maar 7 oude duiven. Tegen 609 duiven werden daarmee wel 6 prijzen 1:20 behaald!!! Ondertussen vlogen 19 andere oude duiven Souppes-Sur-Loing, die pakten even 14 prijzen mee en van zijn 43 jaarlingen wisten er zich 30 in de prijzen te vliegen.

Serge is wellicht (nog) niet zo bekend in Nederland, maar als je zijn uitslagen bestudeert is dat echt ongelofelijk. Heel weinig van zijn landgenoten kunnen zulke prestaties overleggen, week na week. We zijn er dan ook trots op dat we ook komend veilingseizoen weer een select aantal jongen van deze grote kampioen op DreamPigeons gaan verkopen.

Tot slot geven we u nog de stambomen van de twee eerste-prijswinnaars in de Union Antwerpen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.