Duivensites.nl
 
Bliksem en Fabiola - Jan Karsten, Wierden
Patrick Noorman  25-10-2014
 

Topduiven in de schijnwerper

Deze geweldige duif werd alleen op de Vitesse en Midfond gespeeld. Deze duif miste maar 1 vlucht en dat kwam door een oranje netje helemaal vast op zijn kop zat. Daarna is deze duif niet meer gespeeld. Wat een fenomenale vliegprestaties van deze prachtige doffer!

Het verhaal:
De vader is Dreesje, mijn stamdoffer, en vader van Brando. Brando is ook een topvlieger en kweker. In 2005 heb ik de duiven uitgezocht bij Drees Doornewaard  uit Nunspeet . Ik kreeg de moeder van Dreesje  in de hand  en het was een  superduivin in de hand.Iik zei:’ dit is jouw beste kweekduif.’ Deze  duivin had hij gekocht  uit het Kanon van  Henk Schepens uit Moergestel. Kanon was ook een topvlieger . Later hoorde ik dat een  broer van Dreesje   al 7 x 1e won  in de club . 
Doornewaard vroeg mij wat het koste om zijn duiven laten selecteren.  Ik wist al snel dat ik een laat  jong uit die duivin van Schepens wilde.
Dit was geen probleem. Zo kwam Dreesje op mijn kweekhok. De moeder van Bliksem is een rechtstreekse Patrick  Vervloesem uit België. Deze duivin  komt uit een hok van een  duivenvriend, die wegens omstandigheden moest stoppen  ik heb toen zelf deze  duivin uitgezocht op zijn hok, met nog 3 duiven . De duivin stond mij zeer goed aan en werd dus gekoppeld met Dreesje. Dit is het verhaal achter het ontstaan van Bliksem.

Vader: 

Moeder:

 

Dat Jan Karsten niet alleen afhankelijk is van 1 duif, moge duidelijk zijn. Met zijn ‘Fabiola heeft hij nog een crack in handen.


 

Vader: 

Moeder: 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.