Duivensites.nl
 
C. & M. Everling, Gouda – Mooi resultaat met verkoop (deel 1) onbevlogen jonge duiven uit het beste van het beste!!!
Patrick Noorman  27-10-2014
 

25 oktober liep deel 1 van de veiling van Cees en Maurice Everling af. Al jaren behoren zij tot de Nationale top en speciaal voor Dreampigeons werd uit het beste van het beste onbevlogen zomerjongen gekweekt. Duiven uit Olympic Sharon, Olympic Froome, Nanteuil, Lindsey, Jessica en vele andere topkwekers en topvliegers werden aangeboden. Mensen die op zoek waren naar duiven uit een goed presterende duivenfamilie, konden naar hartelust rondzoeken. Veel beter wordt er op internet niet aangeboden en dat was ook wel terug te zien in de opbrengst. Er werd in totaal 8.000 euro opgehaald en daarmee is de eerste actie van Cees en Maurice Everling een enorm succes.

Topper in de veiling was natuurlijk de rechtstreekse dochter van Olympic Sharon x Nanteuil. Olympic Sharon heeft geen verdere introductie meer nodig en de Nanteuil won al eens een 1e NPO en werd vader van meerdere topduiven. Opa en oma waren ook fantastisch en dan kan het ook niet anders, dan dat er veel geld op geboden werd. Uiteindelijk ging deze duif weg voor een bedrag van 2.200 euro.

Een andere parel in de verkoop was een directe zoon van Olympic Froome. Als u toch op zoek was naar het beste, dan wordt het lastig om ze beter te krijgen. Direct uit een Olympiadeduif x het allerbeste van G&S Verkerk. Deze toplijnen werden ook door de klanten waargenomen en dit resulteerde in een fantastisch bedrag van 600 euro.

Om goede duiven te krijgen, heb je meestal het meeste succes met een goede familie. Cees en Maurice Everling koppelden daarom een dochter van Olympic Froom x een zoon van Olympic Sharon. Met de opstapeling van de genen zat het dus wel goed en ook deze duif ging voor een prachtig bedrag weg: 475 euro!

Als we toch met topfamilies bezig zijn, komen we direct bij een andere topverkoping uit. Een volle zus van Paloma werd verkocht en die komt uit twee geweldige topkwekers. De meeste kans op een goede heb je uit twee geweldige kwekers en dit was meerdere mensen opgevallen. Een rechtstreeks kind uit topkweker Jessica x topkweker Late Blauwe resulteerde in een uniek hoog bedrag van 400 euro.

Het eerste deel van de Cees en Maurice Everling actie was met 8.000 euro dus een geweldig succes. Als het beste van het beste verkocht wordt, dan kan dat ook eigenlijk niet anders.

Heeft u deze actie net gemist, er komt nog een! Voor deel 2 van Cees en Maurice Everling of andere geweldige veilingen, kijk op www.dreampigeons.com.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.