Duivensites.nl
 
Peter Sebel - Nieuwe schrijver voor duivensites
Peter Sebel  28-10-2014
 

Peter Sebel - Nieuwe schrijver Duivensites

Ik ben Peter Sebel, in 1987 geboren en woonachtig in Zoetermeer. Bij mij is de duivensport met de paplepel ingegoten.  Mijn vader is sinds 1990 actief in de duivensport en ik kan me eigenlijk geen zaterdag zonder de duiven herinneren. Als klein jongetje ging ik al mee naar de club en was ik elke zaterdag een trouwe supporter. In 2001 begon ik me serieuzer te interesseren voor de sport en ik heb toen zelfstandig met 15 jonge duiven gevlogen. Dat ging best aardig. Zo versloeg ik op de eerste 3 vluchten mijn vader en daarbij zat ook een top-25 plek tegen ca. 3500 duiven. Daarna kwam de klad erin en kon ik mijn vader niet meer bijhouden.
 
Het jaar erop werd er combinatie gevlogen onder de naam P. Sebel & Zn.  De resultaten waren zeer wisselvalig en er werd in eerste instantie gevlogen om niet onderdoor te gaan. Vaak op de dagfond waren de prestaties het best en op die discipline wisten we altijd wel een kampioenschapje in de club te behalen. Vanaf 2007 werd er serieuzer gekweekt en gespeeld en wilden we alles uit de duiven proberen te halen. Dat lukte al redelijk snel, want in 2008 werd er al 2x een 1e-prijs gewonnen waaronder een 1e Strombeek tegen 3474 duiven.
 
Omdat Zoetermeer ver naast de vlieglijn ligt in Afdeling 12, werd er in 2009 besloten om terug te keren naar PV de Witpen in Zoetermeer. We gingen spelen onder de naam Tineke Sebel en zo was ineens een ware 3-eenheid ontstaan. We hadden kennelijk al een goed hok duiven opgebouwd, want we konden meteen meestrijden met de toppers uit de regio. Het 1e hoogtepunt volgde met de jongen van dat jaar. Op een zware Creil werd er een 1e prijs gespeeld tegen 2633 duiven en een 5e plek op teletekst! Een onvergetelijke ervaring. Net zoals de 2e keer teletekst. Dat was in 2012 met een oude doffer vanuit Peronne. We speelden toen de 1e tegen 5687 duiven en een 9e plek op teletekst. Ondanks dat we er nog vele keren dicht tegenaan zaten, is de teller blijven steken op 2 teletekst-noteringen.
 
Maar de prestatie waar ik nog het meest trots op ben is de 1e kampioenschap jonge duiven in Afdeling 5 West van 2011. Ondanks een matige start, kregen we de jongen goed aan de gang met eigenlijk het onmogelijke als eindresultaat. Dit is hét bewijs dat de kampioenschappen niet alleen voor de grote mannen zijn weggelegd en dat iedereen met een goed hok duiven en een goede inzet voor de 1e plek (of een top-10 plaats) mee kan strijden.


 
Ondanks deze en nog veel andere prestaties, is de duivensport meer dan sport alleen. En dat wordt veel te vaak vergeten. Wij als duivenmelkers moeten er meer van genieten! De band met de duiven en de wedstrijdspanning is niet aan vreemden uit te leggen. Via onze website probeer onze passie te delen met aan een grote publiek. Neem zelf eens een kijkje op www.sebelduiven.nl. Vrienden en collega's lezen het met veel plezier.
 
Naast de stukjes op onze site, heb ik in het verleden stukjes voor de krant geschreven. Tevens heb ik 3 jaar lang het voorwoord geschreven voor een plaatselijk samenspel. Ondanks de positieve signalen die ik ontving, vond ik dat het teveel tijd in beslag nam en wilde ik meer van de duivensportweekenden genieten. Ik houd nog wel wekelijks de verenigingswebsite up-to-date.
 
Nu dat we een paar jaar verder zijn, kreeg ik deze kans op voor duivensites te gaan schrijven. Die kans kon ik niet afslaan. Het is een schitterend podium met wekelijks duizenden bezoekers. Ik wil proberen om niet alleen de grote kampioenen in het zonnetje zetten, maar ook de melkers minder van naam die een puike prestatie leveren. Eigenlijk iedereen die er recht op heeft! Daarnaast wil ik niet alleen de liefhebbers, maar ook de topduiven presenteren. Immers zij zijn het die de prestaties leveren! En natuurlijk allerlei ander leuk nieuws en leuke feitjes.
 
Peter Sebel
www.sebelduiven.nl

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.