Duivensites.nl
 
Peter Theunis- Zijn sommige duiven echt van goud?
Peter Theunis  31-10-2014
 

Zijn sommige duiven echt van goud?

Super verkoop van Gaston van de Wouwer de man met de kleine korf al lijkt het daar niet naar als je 300 duiven te verkopen hebt. Maar oke hij heeft zich ruimschoots bewezen op de vluchten en er zijn meerdere mensen goed geweest met zijn duiven.

Maar toch is het een beetje overtrokken en een goede marketing van de kant van Pipa die dat goed aangepakt hebben. Waren het nou werkelijk allemaal goede? Welnee ook daar konden we de echte goede duiven op 2 handen tellen.

Maar zoals vanouds draait het vaak om enkele stamduiven. Daar was het de Kaasboer, bij Heremans de Olympiade 003 die al niet meer bevruchte  of nauwelijks en toch nog voor een fortuin werd aangekocht. Bij Koopman was het destijds de Kleine Dirk bij en Dirk van Dijck de kannibaal. Bij Hooijmans de Harry en de ouders van Harry, waar sinds enkele jaren zogezegd niks meer van verkocht werd. Harry is van 2007 het koppel waar hij uitkomt staat nog steeds op elkaar en nu na 7 jaar is er nog geen 2e Harry opgestaan of kijk ik alleen maar naar WWW.compuclub.nl waar men wekelijks alle uitslagen terug kan vinden van iedereen die in Nederland speelt.

Dus wat ik maar wil zeggen er zijn nog steeds teveel mensen die stambomen na streven vooral Chinezen laten zich massaal voor de gek houden en geloven alles schijnbaar en ik die dacht dat ze verder ontwikkeld waren dan de mensen uit Europa.

Zo ook met medicatie ik sprak onlangs nog een kampioen die tegen mij uit ging leggen dat hij nooit iets aan zijn duiven gaf alleen ik wist beter hij wist namelijk niet dat ik ook bevriend was met zijn dierenarts.

Dan Gerard Koopman die was hier samen met zijn verzorger op bezoek en Gerard vertelde mij dat hij net van Schroeder af kwam en zijn voorraad aangevuld had ook zei hij dat die jaren dat hij niks aan medicatie gaf zijn slechtste geweest waren zoiets is nou eerlijk en zo zouden er meer mensen moeten zijn in plaats van iedereen zand in zijn ogen te strooien.

Een goede medische begeleiding is gewoon nodig zeker zijn dat de duiven gezond zijn voor de kweek en voor het vliegseizoen en dan bedoel ik niet op het zicht maar gewoon een onderzoek en zeker niet bij mensen die hun eigen mineralen en conditiemix aanprijzen als wondermiddel.

Niet in medicatie geloven, maar wel in mineralen of conditiemix hmm ben benieuwd wat daar dan wel in zou zitten na onderzoek in een lab als je daar je duiven heel het seizoen mee gezond en in forme kan houden.

Maar net als mee alles duiven met een gezonde start iets toedienen met een nacht mand is geld weg smijten maar met 2 nachten mand geef ik om de 2 weken 2 dagen iets tegen Tricho en de andere week 2 dagen iets tegen de koppen en ook hier afwisseling om resistentie te vermijden. Met zogezegde Boerenduiven kan je enkele vluchten goed spelen, maar geen volledig seizoen wel met duiven met een goede gezondheid.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.