Duivensites.nl
 
Younes Damrane - Nieuwe schrijver Duivensites
Younes Damrane  2-11-2014
 

Younes Damrane - Nieuwe schrijver Duivensites

Mijn naam is Younes Damrane. Ik ben 32 jaar geleden geboren in Breda en groeide op in een leuke buurt. De interesse in dieren was er altijd al. Mijn vader had kanaries en ik zelf had putters. Feel familieleden (in Marokko) en vrienden hadden al postduiven. Zo ook meneer Dekker een straat achter ons. Als jongen van 13 jaar ging ik daar altijd stiekem kijken hoe hij die duiven hield en vond het apart dat die duiven wegvlogen en ook
weer terugkwamen.

Na een tijdje ben ik gaan zeuren bij mijn vader om ook te spelen met postduiven, maar mijn vader wilde dat niet. Toen was de interesse even gedoofd tot 2009. Ik was inmiddels 27 jaar en ging veel uit en hing veel op straat, ik voelde dat dat mis ging dus ging een reden zoeken om vaker thuis te zijn en legde mijn vader goed uit wat duivensport was en wat ik ging doen. Uiteindelijk ging hij akkoord. Mijn oom en ik hadden een klein hokje/ren gebouwd daar gingen 12 duifjes in. Ik schreef mijn eigen in bij cc Breda, een leuke club en vlakbij huis. Ik kocht een Unikon klok en begon te leren en te lezen en te praten met mensen. Was best wel moeilijk in het begin om contact te maken met mensen die ik eigelijk nooit tegen kwam In het dagelijks leven.

Na het 1e jaar (ik was inmiddels getrouwd) trok mijn aandacht toch weer naar uitgaan, feesten en op straat hangen tot ik een dochtertje kreeg, en ik wel moest veranderen. Vanaf begin 2012 begon ik beurzen te bezoeken hokken te bezoeken en wilde ik ook goed spelen. Via het internet kwam ik in contact met goeie melkers en in de club ging het ook beter met het contact. Ik stelde me eigen open en ging meer met mensen praten.

Op de natour ging het dan gebeuren. Ik was echt serieus bezig met de sport. Er kwam nog een hok bij en pakte soms wel wat prijsjes. Ik hield 4 doffers over voor het seizoen 2014 en daar ging ik het jaar erop mee spelen.

Inmiddels wat meer kennis rijker ging het niet gelijk goed. Ik sprak daar vaak over met vrienden die zeiden gewoon blijven doen wat je altijd doet. 2 van die 4 doffers begonnen te komen tot ik plotseling en totaal
onverwachts een 1e prijs speelde. Die kick was echt heel leuk om mee te maken. Zoals altijd volgt de teleurstelling snel. Ik raakte deze doffer de volgende week erop kwijt en ik leerde dat dit erbij hoorde. Toen ben ik verder gegaan met de jongen duiven vluchten en dat ging wel goed. Ik pakte vaker en meer prijzen en miste ook net een 1e ik werd 2e op die vlucht en toen kreeg ik er zin in. Ik ga proberen om dat nog beter te gaan doen.

Inmiddels heb ik via vrienden wat betere duiven gekregen en daar wil Ik een stammetje mee opbouwen die goed mee kan op de 300-600 km vluchten. Ik ga daar 100% voor.

Nu ik de kans heb gekregen om voor Topwings en Duivensites te schrijven, kom ik vaak bij topspelers en krijg ik veel topduiven in mijn handen, waar ik ontzettend veel van leer. Ik hoop dit nog jaren te mogen doen en hoop dat mensen het graag willen lezen.

Younes Damrane 

 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.