Duivensites.nl
 
Sjaak Buwalda - Oproep aan alle dagfondliefhebbers van de Noordelijke Unie
Sjaak Buwalda  3-11-2014
 

Oproep aan de dagfond liefhebbers van de Noordelijke Unie

Dit is de periode waarin gevraagd wordt naar de meningen van jullie duivenhouders, nu is het de tijd om je te laten horen. Geen tijd om je langer te verstoppen, je mond te houden en wachten tot de storm overwaait. Niet verstoppen achter, ja maar ik moet voorzichtig met mijn mening omgaan. Want reken erop dat degenen die er het meeste belang bij hebben, hun voorwerk allang gedaan hebben.

De meerderheid van ons duivenmelkers speelt de vitesse en midfondvluchten. Dat daar de meeste vluchten van zijn is dan ook niet meer dan terecht. Niets aan veranderen. Alleen de liefhebbers van de dagfond hebben nog niet door dat de vitesse mannen het liefst de dagfond zien verdwijnen, of tenminste verkorten tot verlengde midfondvluchten. En reken erop dat dit doorgaat, immers, de meeste stemmen gelden en van de sprinters zijn er het meest.

Wie kan domineren op de dagfond kan rekenen op mondiale aandacht. De NPO vluchten zijn een wereldwijd begrip, qua roep vergelijkbaar met de titel nationaal. Wat we zien gebeuren is dat juist deze vlieggebieden opgesplitst zijn of gaan worden, zodat meer verschillende personen zich in de top kunnen nestelen. Is wat voor te zeggen natuurlijk.
Maar wat blijft er over voor de liefhebbers van de dagfondvluchten. Geen provinciale dagfondvluchten meer, geen directe confrontatie met de grote concurrentie meer, waar is de uitdaging gebleven? Om zowel de programma spelers die graag 500km vluchten willen, en de dagfondspecialisten een programma te kunnen aanbieden wil de NU een volgende stap nemen. Want zij die een stap verder willen en de grote concurrentie willen opzoeken, worden zij niet vergeten in het geheel van ´eerlijker vluchten´?

Wat de NU aanbiedt is dat de onze afdelingen zelf drie dagfondvluchten van rond de 500 km in hun programma opnemen. Deze wens kwam al naar voren in de NU voorjaarsvergadering. Chateauroux is de start van het NU dagfondprogramma. De dagfondvlucht die na Chateauroux komt, is in principe in te vullen door de afdelingen. Dat weekend, normaal de afsluitende vlucht van het oude duivenseizoen, zou wij graag willen vullen met de NU dagfondvlucht vanuit Argenton. Dus één lossing voor alle NU afdelingen. Het enige dat wij dus aan de afdelingen vragen, is om dat weekend, die vlucht te gunnen aan de dagfondliefhebbers binnen de NU.

Het dagfondseizoen willen wij afsluiten in het eerste weekend van augustus. Limoges als losstation, zo vroeg mogelijk los zodat op alle afstanden voldoende gedraaid kan worden. In totaal dus drie lange dagfondvluchten, waar de afdelingen zelf kunnen beslissen om deze in hun programma op te nemen. Als iedere afdeling tenminste de NIC´s openstelt, of een aantal binnen haar grenzen, is dat voldoende. Op deze manier kunnen de programmaspelers zich richten om drie dagfondvluchten en de nationale Chateauroux, waar de liefhebbers van de grote dagfondvluchten zich kunnen richten op Chateauroux, Argenton en Limoges. Semi nationale vluchten waar de specialisten tegen elkaar kunnen spelen, een echte uitdaging, ook voor de programmamannen die zich willen meten met de specialisten.

Het gaat dus om één weekend waar we de afdelingen 7, 8, 9, 10 en 11 op één lijn moeten zien te krijgen, dat moet lukken toch? Ben je een dagfondspecialist binnen de NU en lijkt je dit programma levensvatbaar, laat je stem dan horen bij je afdelingsbestuur. Niet achterover hangen en denken dat het wel goedkomt, maar actief worden, uit de stoel komen en je mening geven. Laat je horen, via de mail, op vergaderingen, ga in gesprek en kom op voor jezelf, jouw favoriete spel, daar mag je best voor opkomen. Doen dus!!!


 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.