Duivensites.nl
 
Berth Knaven - Een fenomeen
Patrick Noorman  4-11-2014
 

Berth Knaven, Didam – Ad Schaerlaeckes bedankt!

Het was 2004 toen Berth Knaven met pensioen ging. Berth kan heerlijk over duiven praten met zijn vrouw en kwam tot de conclusie dat die betere duiven nodig had, om de volgende jaren op topniveau te presteren. Het gesprek werd afgerond en de geheime operatie werd in gang gezet. Mevrouw Knaven besloot om de wereldberoemde Ad Schaerlaeckens in te schakelen en daar 10 duiven uit de toppers aan te schaffen. Nietsvermoedend stapte Berth in de auto met zijn vrouw, om een ronde te gaan rijden. Eenmaal bij Ad aangekomen, kwam er een grote grijns op de gezichten. Berth werd fantastisch geholpen door Ad en bij de 10 duiven, kreegt hij ook nog een duif extra. Mensen die Ad vaker lezen, weten dat jij vaak gekregen promoot. Volgens Ad zijn dat vaak de besten en dat kon in dit geval wel gezegd worden. De gekregen duif was niemand minder dan ‘Blue Els’. Zij ontpopte zich tot fenomenale kweekster en werd moeder van 3 teletekstduiven en vele andere toppers. De weg naar Nationale roem was ingezet!!

Systeem

Berth is voorstander van veel trainen en veel eten. Hij onderwerpt zijn duiven aan een streng trainingsprogramma en zorgt dat ze een zeer gevarieerde voeding krijgen. Deze zeer gevarieerde mengeling, samengesteld door GARVO  onder de naam Pigeon Academy Prestige 5595, wordt in het vliegseizoen zeven dagen per week verstrekt. Drie keer daags wordt de voerbak bijgevuld. Daarnaast wordt er gewerkt met natuurlijke supplementen, waarin o.a. eiwitten en ijzer zitten. Het trainingsschema wordt vanaf het begin van het seizoen langzaam opgebouwd. In de week voor een eendaagse fondvlucht trainen de duiven vijf of zes uur per dag. En ze trainen graag, als ze niet de gelegenheid krijgen voelen ze zich niet goed. De ‘Pigeon Flyer’  en de ratel zijn een buitengewoon hulpmiddel bij deze trainingen. Daarnaast houdt deze flyer de roofvogels ook op afstand.

Mochten de duiven ziek zijn, dan worden ze behandeld als de dierenarts dit zegt. Echter worden de duiven zeer streng geselecteerd en als er 1 duif ziek is en de rest niet, dan gaat hij er onherroepelijk uit. Als je dit een aantal jaar doet, dan hou je een geweldige stam met duiven over.

Resultaten

1 NPO Nivelles 29750 p
1 NPO Pithiviers 6255 p
1 NPO Blois 09 2880 p
2 NPO Orleans 3570 p
2 NPO Blois 3689 p
2 NPO Chateaudun 5246 p
2 NPO Bourges 1841 p
3 NPO Chateaudun 5246 p
3 NPO Bourges 1814 p
3 NPO Sens 2307 p
4 NPO Blois 3689 p
4 NPO Chateaudun 5246 p
5 NPO Lorris 3463 p
5 NPO Salbris 2589 p
5 NPO Sens 2307 p
6 NPO Pithiviers 09 9012 p
6 NPO Chateaudun 6978 p
7 NPO Pommeroeul 28950 p
8 NPO Nanteuil 19200 p
8 NPO Lorris 3463 p

 Topduiven

Berth Knaven heeft in de afgelopen jaren een ijzersterke stam opgebouwd voor de dagfond. In 2014 bewees hij dat maar weer, door bijna iedere dagfondvlucht op teletekst te staan. Een ongehoord resultaat, waar onderstaande duiven een zeer groot aandeel in hebben.
‘Blue Els’ is toch wel een fenomeen. Moeder van 3 teletekstduiven, dan kun je gerekend worden onder de uitmuntende kwekers. Nu is deze duif niet het enige wapen. Wat te denken van 1e NPO winnaar ‘Pim’. Een unieke duif! Verder komen we in alle topduiven wel ‘Quatorze’, ‘Brother Pim’, ‘Rossi Olympiade’, ‘Olympiade Rossi’, ‘Berthie’, ‘Pupil Noor’, ‘Kumpe’, ‘Christel’, ‘Dark Gift’ en ‘Grandson Ace Four’ tegen in de stambouw. Dit is een enorm sterke basis van NPO winnaars en uitstekende kweekduiven.

Actie Dreampigeons

Op Dreampigeons is de 1e NPO winnaar ‘Pim’ te koop. Een uniek aanbod en de kans om een bewezen duif op het kweekhok te krijgen. De kans op een goede duif, is vele malen groter uit dit soort klasbakken. Uit alle duiven waar Berth Knaven zijn Nationale tophok heeft opgebouwd, zijn op Dreampigeons rechtstreekse kinderen en kleinkinderen van te krijgen. Wilt u net als Berth Knaven die laatste stap naar de top maken of op dat niveau blijven? Kijk dan snel op www.dreampigeons.com.
Patrick Noorman

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.