Duivensites.nl
 
Peter Theunis- Totaal weduwschap of niet?
18-11-2014
 

Peter Theunis - Totaal weduwschap of niet?

In deze tijd heb je vaak alle tijd om na te denken zo heb ik de laatste jaren totaal weduwschap gespeeld met de oude duiven, dit met goede en minder goede resultaten. Toch ga ik volgend jaar weer gewoon spelen, zoals ik dat in 1998t/m2006 deed. Gewoon weduwschap met de 12 allerbeste duivinnen en de 18 beste doffers.

Op eigen hok bemerk ik toch dat met totaal weduwschap de doffers niet altijd het beste uit zichzelf naar boven halen en zelfs ook de duivinnen beter moeten kunnen. Vooral op de langere zware vluchten bemerk je dat ze vaak vermoeid thuiskomen en in het begin niet echt naar elkaar omkijken.

Ik denk dat een uitgeruste partner die zit te wachten de duiven toch aanspoort net dat laatste beetje extra uit zichzelf te halen. De duivinnen sluit ik gewoon in hun bak op. Ik deed dat vroeger ook en het is een kwestie van aanleren. Na enkele dagen, als je de bakken opent, zitten ze er in no time in en kun je alles nog eens rustig nalopen.

Het blijft toch een kwestie van veranderen. Het ene jaar gaat het zo en het andere jaar weer anders. Ook dat is duivensport. Dingen uit durven proberen en veranderen.

Een ding is wel alvast zeker, dat heb ik wel ervaren in de loop der jaren, dat echte goede duiven het op alle systemen doen. Zo had ik eens een weduwnaar die speelde 1e prijzen op weduwschap, op dubbelweduschap en zelfs op de nalijn op nest in groot verband.

Maar hoeveel echte goede duiven zijn er?????????????


 
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.