Duivensites.nl
 
Johan Hamstra - Nieuwe schrijver Duivensites!!!
Patrick Noorman  2-12-2014
 

Johan Hamstra - Nieuwe schrijver Duivensites!

Met trots stellen wij u onze nieuwe schrijver aan u voor : Johan Hamstra. Door velen gezien als een van de beste schrijvers in duivenland en zijn reportages worden met smart gelezen. Reportages over grootheden als Piet de Vogel, Gert-Jan Beute, Comb. Lin, Jan Polder en onlangs zagen we een van de beste stukken ooit over de geschiedenis van de familie Eijerkamp.

Johan werd in Rotterdam geboren en groeide op in de duivenwereld. Als vaste hulp van zijn vader en opa Vreugdenhil werd hij besmet met de ongeselijke variant van het duivenvirus. Later werd er verhuist naar Hoogvliet en samen met zijn vader werd er zeer verdienstelijk op het programmaspel gevlogen, waaronder meerdere kampioenschappen in het samenspel.

Vroeg in de jaren ’90 werd besloten om over te stappen op het fondspel. De successen kwamen al snel en met een 3e Nat. Cahors, 12e Nat. St. Vincent, 23e Nat. Dax en nog vele andere kopprijzen, werd ook hier weer succesvol op gevlogen. Het huwelijksbootje kwam voorbij en Johan besloot om bij deze geweldige vrouw in te stappen. Nadat er kinderen kwamen, werd besloten om zelfstandig te gaan vliegen in de huidige woonplaats Poortugaal. Op deze zeer kleine accomodatie wordt zeer goed gevlogen.

Vanaf 2014 zal Johan Hamstra op de uitslag te vinden zijn onder de naam Hamstra-Aldus. Erik heeft een enorme staat van dienst en samen besloten de mannen om een combinatie aan te gaan. Gezien de vele bewezen kweekduiven op het kweekhok, lijkt het een kwestie van geduld voordat de combinatie weer in de kop van de uitslag te zien zal zijn.

Als schrijver is Johan te herkennen aan zijn eerlijke, nuchtere en directe schrijfstyle. Als echte Rotterdammer neemt hij geen blad voor de mond en schuwt hij het niet om alle vragen te stellen. Naast het feit dat hij een van de beste schrijvers is (o.a. voor Topwings), is hij ook een geweldig mens. Altijd staat hij voor de jeugd klaar, helpt hij met klussen en is hij niet te beroerd om iemand op te halen als hij weer eens naar een duivendag gaat. Naast een topmelker, is het dus ook nog eens een geweldig mens, die de duivensport juist zo goed kan gebruiken. Bij Duivensites zijn we dus erg blij dat deze geweldige schrijver en warme persoonlijkheid, ons team gaat versterken!

Patrick Noorman

 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.