Duivensites.nl
 
Peter Theunis - Een goed kweekseizoen begint in september!
Peter Theunis  5-1-2015
 

Ik denk dat een goed kweekseizoen al in september begint.

Vroeger kregen mijn duiven direct na het vliegseizoen een kuur tegen Tricho en Paratyphus gevolgd door een enting tegen Paratyphus.

Enkele jaren heb ik er van afgeweken door prive omstandigheden en verkeerde informatie aangenomen van de man met de witte jas en de problemen waren daar.

Vorig jaar weer gewoon de oude weg ingeslagen na het seizoen alle duiven een geel capsule gevolgd door een grondige Paratyphus kuur met een enting ertegen, daarna een gehele hok ontsmetting met Vircon S of Dettol en 2 maanden elke dag Sedochol.Het gevolg schitterende uit geruide duiven klaar voor de kweek binnen 12 dagen alles op eitjes en na gelang geen onbevrucht ei te vinden.

Enkele dingen moet ik wel vermelden mijn kweekduiven zitten 24 uur per dag in de openlucht krijgen alleen de geelcapsule in september en kweken dan vervolgens zonder problemen door tot aan augustus.
De vliegduiven worden niet gekoppeld natuurlijk kweek ik uit de vliegers ook redelijke duiven maar per saldo uit de kwekers vele malen beter. Die kwekers zitten daar niet voor niets dat zijn bewezen vliegduiven aangevuld met zomerjongen uit de allerbeste. En als ik logisch na denk ververs ik elk jaar ruim 80% van de vliegers dus zou ik jongen uit duiven hebben die er niet meer zijn.

Ik ben niet zo iemand die een goede duif altijd maar blijft spelen met de gedachte als die er niet meer bij zit kan ik het wel vergeten nee hier gaan goede duiven op tijd naar de kweek. Neem nu mijn eerste 4 getekende die dit gehele jaar als get gestaan hebben mijn 1e get was van 2011 de 2e,3e,4e getekende waren van 2013 maar die zijn inmiddels alle 4 naar het kweekhok verhuist.Doordat ik altijd naar de toekomst blijf kijken in mijn werk maar ook met de duiven en in alle dingen die ik doe ik ga echt niet zomaar achterover leunen.Ook duiven die elke keer in de verkeerde bak vliegen en alle eieren bij een ander kapot vechten ruim je maar beter gelijk op kan een teken zijn dat de duiven niet in orde zijn maar meestal is het gewoon een gebrek aan intelligentie, hier zitten er ook alle jaren enkele zomerjongen op de kweek maar die vliegen echt niet in de verkeerde bak. 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.