Duivensites.nl
 
Peter Theunis- Eitjes kunnen wat hebben!
Peter Theunis  14-2-2015
 

Eitjes kunnen wat hebben!

Ondanks dat ze fragiel lijken kunnen eieren toch heel wat hebben, een week of 5 geleden de eitjes van mijn beste koppel overgelegd onder een voedster koppel.

Die gingen gewoon broeden alleen na een 12 dagen broeden kom ik s,ochtends op het hok en waren ze er afgelopen ijskoud natuurlijk het had die nacht gevroren vandaar.

Toch maar overgelegd onder een ander koppel en tot mijn verbazing kwamen ze gewoon uit en groeide normaal op.
Dus als men eieren gaat halen hoeven ze echt niet warm vervoerd te worden want ze kunnen tegen een stootje.
Jan Timmermans heeft hier al zoveel eieren gehaald van alle leeftijden toch een tripje van bijna 3 uur rijden hij legt ze altijd koud in een doosje maar heeft nog nooit problemen gehad.Ook de eieren die ze hier kwamen halen vanuit Ijsland zijn koud vervoerd wel eens waar met het vliegtuig maar al met al een hele trip vanuit Hoeven er waren zelfs eitjes bij die in het vliegtuig reeds aangepikt waren dus al een 17 tal dagen oud ook enkele die amper 10 dagen bebroed waren maar ze vielen gewoon uit.

Dus eieren ophalen en er 10 uur met reizen hoeft geen enkel probleem te zijn dus in een verwarmt voer doosje leggen is gewoon onzin sommige mensen die hier eieren haalden hadden zelfs warm water kruiken bij zich.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.