Duivensites.nl
 
Peter Theunis - Feeling
Peter Theunis  22-2-2015
 

Het kweekseizoen is bij iedereen weer begonnen en over amper 3 maanden start het vliegseizoen weer. Hoe het zal gaan lopen blijft voor iedereen afwachten een ding is weer zeker diegene die de minste fouten maakt zal weer de beste resultaten boeken.

Met de jaren komt vaak wijsheid word wel eens gezegd wat ik wel weet hoe ouder je word hoe gemakkelijker je word en daarmee kom je toch tot een feit dat je het in al die jaren te ver gezocht had.

Met de kweek zet ik al jaren goed op goed vroeger compenseerde ik nog wel eens tussen groot en klein maar dat is tegenwoordig niet meer nodig bij mijn soort duiven nu gebeurt er veel op gevoel.

Allerlei ogen theorie is onzin hetzelfde als bergen jongen uit een koppel kweken, om een voorbeeld te geven Gaby Vandenabeelen  doet al jaren aan KI en heeft zo als hij wil 40 kinderen per jaar uit de Rudy zouden het allemaal goeie zijn dan hoeft er in Belgie niemand meer mee te doen maar ook daar zitten maar enkele bruikbare tussen.Dus verkoppel ik na 2 rondes en zet ik geen enkel jaar een koppel hetzelfde tegen elkaar.
Bij de start van het vliegseizoen pak weg een drietal weken ervoor laat ik ze onderzoeken mankeren ze niks doe ik niks bij 2 nachten mand wel de ene week 2 dagen voor tricho en de andere week 2 dagen tegen luchtwegproblemen dan blijft de meeste ellende bespaart het verdere seizoen.

Bij producten geef ik alleen Belgasol bak allerhande van Ronny van Tilburg en De Championsmix bestaande uit 33 verschillende topgranen.

Bij de dagfond wil ik nog wel eens vloeibaar schapenvet of enkele pinda,s te geven uitgezonderd bij de jongenduiven maar ook bij dit alles gebeurd er veel op gevoel.

Oude duiven leer ik maar amper op 1 a 2 keer op 30km en dan op de eerste prijsvlucht. De jongenduiven leer ik ook maar weinig op een keer of 5  een 6 tal weken voor de eerste vlucht en daarna op de eerste wedvlucht.
Van een ezel kun je toch geen renpaard maken hoe vaak je er ook mee rijd het zit erin of niet dat ben ik al wel gewaar geworden. Maar let wel als je doet als ik moeten ze wel gezond zijn anders is je hok zo leeg. En met al het andere wat je geeft of doet als jezelf er goed bij voelt en de resultaten zijn goed gewoon blijven doen.

De grootste kunst is om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden en daar gaan er nogal eens wat mee in de fout!!!!!!
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.