Duivensites.nl
 
Pigeons booster - De natuurlijke weg!
Patrick Noorman  23-2-2015
 

Pigeonbooster
 
Enkele jaren geleden zijn we gaan samenwerken met een gespecialiseerd bedrijf voor voedingssupplementen die voornamelijk afgezet worden in de moderne pluimveesector. Het bedrijf Animal Health Products b.v. richt zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling van speciale voedingsproducten die gebruik van antibiotica minimaliseren en pluimvee op een natuurlijke wijze gezond houdt met behoud en meestal verbetering van technische resultaten. Vooral bij vleeskuikens zijn darmstoornissen een veel voorkomend probleem en komen regelmatig uitbraken van o.a. coli bacteriën voor.
 
In nauwe samenwerking met dit bedrijf en externe specialisten zijn we erin geslaagd om de unieke samenstelling van deze producten in te zetten voor postduiven met als doel een toegevoegde waarde te creëren voor de gezondheid van postduiven en tevens het gebruik van antibiotica te verminderen. De samenstelling bestaat nu uit een mix van hoogwaardige natuurlijke bestanddelen die als voornaamste doel hebben om de darmflora in balans te houden en de algehele weerstand te verbeteren. We zien dat dit zeer essentieel voor de prestaties en gezondheid van alle postduiven.
 
De producten worden onder de noemer: “Pigeonbooster” op de markt gebracht. Na wat experimenteren in de beginperiode, bleek dat de producten uitstekend werken tegen coli en dat de duiven er zeer goed op reageren wat te zien is aan de eetlust, de voeropname, voervertering, de groei van m.n. jonge duiven, de trainingslust en de wedstrijdprestaties.
 
Net als in de reguliere pluimveehouderij werden de additieven in het begin verstrekt via het verse drinkwater. Het bleek echter dat bepaalde essentiële bestanddelen de drinkwateropname van postduiven kon beïnvloeden waardoor de opname niet volledige volgens adviesbehoefte gebeurde. Door verder onderzoek en mede dankzij enkele tips van collega’s uit binnen- en buitenland, is het advies nu aangepast en is het advies om de Pigeonbooster producten door het dagelijkse voer te mengen. Hierdoor worden alle bestanddelen regelmatig opgenomen.
 
Na deze strategische wijziging kwamen er vele positieve reactie binnen van afnemers. Aan de resultaten van de vluchten met daarbij een toenemend aantal goede uitslagen is te concluderen dat Pigeonbooster producten daaraan een bijdrage leveren.
 
Pigeonbooster is dus een product voor nu en de toekomst. De vele positieve ervaringen met de nieuwe voermethode zijn voor ons een bevestiging dat we nog jaren vooruit kunnen met deze unieke natuurlijke producten voor de duivensport.
 
Bekijk ook eens onze website: www.pigeonbooster.nl
 
We staan ook op de voorjaarsbeurs in Houten standnummer 132
Tot ziens


 
 
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.