Duivensites.nl
 
Stephan Göbel - Hoe bereid je duiven goed voor op het seizoen?
Stephan Göbel  5-3-2015
 

Hoe kunt U uw duiven zo gezond mogelijk aan de start van het nieuwe seizoen brengen? Dit is de vraag die hoofdredacteur Patrick Noorman van duivensites.nl mij stelde in het kader van vraag het een arts. 

Het belang van een optimale gezondheid aan de start van het vliegseizoen is onbeschrijfelijk groot. Moeten duiven dan niet gewoon niet gehele jaar rond gezond zijn hoor ik U denken? Jazeker, natuurlijk moeten uw duiven het gehele jaar door gezond zijn. Helaas is dit op vele hokken niet voor de duiven weggelegd. 
 
Het is niet moeilijk een duif in blakende gezondheid te herkennen en te zeggen: mijn duiven zijn gezond en hebben niets nodig. Dit kan inderdaad zo zijn, maar wie garandeert U dat er toch niet iets aanwezig is dat de gezondheid van uw duiven gaat bedreigen wanneer de veelal zwaar belastende kweek is afgelopen en het nog veel belastender vliegseizoen na een aantal weken op volle toeren draait? Inderdaad, een dierenarts. Het is zoooo belangrijk uw duiven ruim voor de start van het seizoen te laten controleren door een gespecialiseerde duivenarts. Beginnende worminfecties, het geel en Paratyphus kunnen duiven prima verdragen voor de kweek en op eieren, maar zullen wanneer de trainingsintensiteit verhoogd wordt hun kans grijpen en U en uw duiven vroegtijdig uitschakelen voor het erepodium als het gaat om de kampioenschappen. Mijn advies is dan ook: laat de duiven uiterlijk twee weken voor de start van het nieuwe seizoen nakijken door uw dierenarts en overleg met hem wat het beste is om uw duiven optimaal voor te bereiden op de zware vluchten die komen gaan. Keel en mestonderzoek is daarbij van groot belang. Het voordeel van deze manier van werken ziet U ten eerste in uw portemonnee, want onderzoek kost niet veel. In ieder geval minder dan medicatie. Daarbij komt het nog grotere voordeel dat indien uw duiven gezond zijn, deze niet belast worden met een onnodige antibioticakuur en U met een gerust hart in kunt korven. 

 
Om uw duiven in het zwaardere deel van het vliegseizoen en tijdens verhoogde trainingsintensiteit te ondersteunen heb ik in samenwerking met mijn collega Drs. Van der Sluis en onze assistent een preparaat ontwikkeld speciaal voor postduiven om bij zware training en uitputting de schade aan de vliegspieren van uw duiven tot een minimum te beperken waardoor zij sneller herstellen en een beter uithoudingsvermogen ontwikkelen. Het product is gebaseerd op een mengsel van zuiver linksdraaiende aminozuren, waarom is dit zo speciaal zult U zich afvragen? In de natuur heb zijn er links- en rechtsdraaiende moleculen in een stof. Alleen de linksdraaiende moleculen worden opgenomen en zijn voordelig voor de duif. De rechtsdraaiende moleculen zijn alleen overbodige belasting voor het lichaam van de duif. Door alleen linksdraaiende moleculen te gebruiken en dan ook nog eens in de vorm van dipeptiden (kleinst mogelijke deel van eiwitten) wordt de duif minimaal belast, optimaal beschermd tegen spierschade en verzuring en perfect voorzien van energie voor zijn volgende beproeving. De naam van het product is: Voedingssupplement SPORT en is vanaf nu te verkrijgen bij ons op de praktijk. Op de voorjaarsbeurs in Houten geldt een voordelige beursactie voor dit product! Test het uit en stap dit jaar ook op dat podium! 
 
Het product is zorgvuldig en met succes uitgetest op tophokken als dat van bijvoorbeeld o.a. Henny La Grouw, Amsterdam 
 
Verder hoop ik U snel eens te mogen begroeten in onze praktijk voor een eerlijk en degelijk advies op maat.
 
Een ieder een succesvol vliegseizoen 2015 toegewenst,
 
Stephan Göbel (dierenarts voor duiven, vogels en kleine huisdieren)

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.