Duivensites.nl
 
Kevin ROOSENS krijgt de vrijspraak in de transport-affaire naar China
Bron: P-Bay  29-4-2015
 

Het doek is vandaag gevallen in de zaak omtrent de 'transport-affaire' en de problematiek van duiven naar China. Bijna 2 jaar geleden loopt een konvooi van duiven vast naar China. Gevolg: grote onrust op de duivenmarkt. Het bleek dat de waarde van de duiven in China niet correct aangegeven had. Sinds diverse jaren had de Chinese zakenpartner van Kevin ROOSENS, Dhr. ZHANG Qiwen, een standvastige transportlijn van duiven uitgedokterd naar China. Op vraag van Dhr. ZHANG Qiwen had Kevin ROOSENS in het Europese gedeelte van het transport op zoek gegaan naar goede partners die het e.e.a. konden verwezenlijken, vooral op logistiek vlak.

Terwijl in Europa aan de grenzen, door het betreffende douane-agentschap, de juiste waardes werden uitgeklaard, werden in China andere waarden van duiven aangegeven waar niemand in Europa zicht op had.

Vandaag, 29 april 2015, meer dan anderhalf jaar na de feiten, viel het verdict over de zaak Kevin ROOSENS tegen PIPA. PIPA had een jaar geleden een rechtszaak opgestart tegen Kevin ROOSENS omdat ze hem betichten van 'oplichting' en 'afpersing'. Dhr. ZHANG Qiwen vroeg in China geld voor de vrijgave van de duiven die door de douane uiteindelijk in beslag genomen waren. Uiteindelijk blijkt, na onderzoek zowel in België als in China, dat de exacte waarde van de duiven van PIPA niet werd aangegeven in China. Er werd een gigantisch bedrag aan PIPA gevraagd voor de ‚vrijgave’ hiervan. PIPA verkondigde aan de wereld dat ook Kevin ROOSENS hier een plannetje zou bedacht hebben en hier PIPA een 'hak' zou willen zetten hebben…

De Correctionele Rechtbank te Gent is hierover nu heel duidelijk: Kevin ROOSENS heeft met deze hele zaak niks te maken en geeft Kevin ROOSENS de VRIJSPRAAK over de gehele lijn. Eerder gaf het Openbaar Ministerie al diverse keren, voor de Raadkamer en voor de Correctionele Rechtbank, aan dat Kevin ROOSENS niks verkeerd zou gedaan hebben. Hun onderzoek was toegespitst op telefoontaps die uitgevoerd werden op de telefoonlijnen van Kevin ROOSENS. En daar bleek niks uit te komen wat ten laste kon gelegd worden van Kevin ROOSENS. Doch ging PIPA steeds verder…

Kevin ROOSENS: "- Uiteraard ben ik opgelucht dat deze zaak achter de rug is. Ik kan en wil hier uiteraard niet verder op reageren. Er is in de pers al heel wat verschenen. Steeds werd mijn goede naam besmeurd en werd ik naar voor gebracht als de 'smeerlap van de duivensport’, terwijl ik niks verkeerd gedaan heb. Akkoord, ik heb soms enkele ongelukkige dingen gezegd aan telefoon tegen Dhr. ZHANG Qiwen, dewelke later in een andere perceptie bekeken kunnen worden, maar deze waren nooit fout bedoeld. Ik denk dat de Correctionele Rechtbank een krachtig en duidelijk signaal gegeven heeft naar de buitenwereld dat er niks, maar dan ook niks, fout gedaan werd aan mijn zijde. PIPA heeft de hele tijd het principe gevoerd van ‚waar rook is, is vuur’ en ze bleven vrolijk en vrij hun proces verder voeren. Niet op de rechtbank, maar wel op straat… Ze bleven steeds zeggen: "maar ge weet toch dat er tegen Kevin ROOSENS een rechtszaak loopt? En ge weet toch dat hij in slechte papieren zit…”. De publieke opinie begon dit te geloven wat concurrentieel een slechte zaak begon te worden. En ik hoef er geen tekening bij maken dat ze me concurrentieel liever dood dan levend zagen... Gelukkig zijn er nog zéér véél duivenliefhebbers in België en Nederland die niet meeliepen met de massa en bleven staan achter mij, wat me ook zeer veel deugd gedaan heeft in deze periode.
Ik wil me ook rechtstreeks richten tot de heren Ludo GEERTS, Lorenzo VAN RUSSEL en Piet AELBERTS (als deze laatste al bestaat, want ik ben hem nooit tegengekomen). Deze heren hebben via het internet een dusdanige perceptie willen scheppen over mijn persoon dat ik hen hier persoonlijk verantwoordelijk ga stellen. En met hen alle personen en bedrijven die hen hiervoor het platform en/of praatstof gegeven hebben. Ik moet zowat de meest beschreven persoon zijn geweest van de afgelopen decennia, terwijl er niks fout gebeurd is… Gelukkig bestaat gerechtigheid toch nog…”

Na ons gesprek maakt Kevin ROOSENS nog wel de volgende bedenking: "- Ik ben wel eens benieuwd wie of welke websites dit nieuws over deze vrijspraak nog gaan publiceren...". Wie leeft, zal zien...

Bron: P-Bay

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.