Duivensites.nl
 
D.C.Buitelaar - Leo van Rijn pakt de overwinning!
D.C. Buitelaar  1-5-2015
 

D.C. Buitelaar - Leo van Rijn pakt de overwinning!

Afgelopen zaterdag 25 April 2015 konden we  voor de 4e x wachten dit jaar op de lossing van onze duiven in  Rayon Westland. Wij stonden in Moeskroen, terwijl de rest  van provincie Zuid Holland  afd 5 in Quevrain stond .
 
De 1e  in ons Rayon Westland deze wk uit Menen /Moeskroen, werd Leo van Rijn uit de Lier. Voorlopig loopt het lekker met  de snelheden en verloop van de vluchten nu in 2015 van Rayon Westland.

Leo had deze vlucht 40  duiven mee op totaal weduwschap van zijn totaal bestand van 47 vliegduiven. (21 doffers en 26 duivinnen vormen het bestand.) De verwachtingen waren goed want de trainingen waren ze erg actief en ze voelde prima aan, en gezien ze de afgelopen weken ook goed kwamen, was er wel hoop op een goede klassering.  Leo doet niets bijzonders wbt rijden of lappen of verduisteren etc,  dat vind hij overbodig. De duiven worden met Kerst gekoppeld, brengen een ronde groot, en zitten daarna al gewoon los. Ze gaan dan in februari al dagelijks 1 x los, en staan dan die tijd vervolgens op dieet mengeling.

Rond 1 April , zo voor de 1e inkorving, gaan ze  bij mooi weer  regelmatig 2 x daags los. Ook word het voer dan  wat zwaarder aan gepast. Voor de vluchten toont Leo nooit de Partners, ze gaan zo van uithun hok of in geval duivinnen de ren, de mand in. Op de vraag of de duivinnen niet onderling gaan pare, antwoord Leo dat er elk jaar wel enkele lesbisch worden, en dan zit er niets anders op als de duivin er uit doen als het geen ster vlieger blijkt op dat moment, en als het heel goede zijn, word het opsluiten in de duivinnen kooien geblazen.
 
De duiven werden gelost in Moeskroen om 12.10 uur bij een zuidwesten wind. De lossers zagen blijkbaar het juiste moment een gaatje tussen de wolken en regenbuien, want onze vlucht verliep  goed, met korte concoursduur en hoge snelheden, terwijl van uit Quevrain  berichten kwamen dat ze in de rest van ZH lagere snelheden maakte, en ook  dat  daar  de concoursen langer openstonden, het  soms erg lang duurde voor de meeste duiven thuis waren.
 
Leo verwachte de duiven met deze wind zo rond 13.40, dus toen er 13.38 een duif op de klep dook, was het geen verrassing wbt de tijd.  Bij het melden bleek het direct al wel een vroege te zijn, en kwam er voorzichtig hoop dat er kans zou zijn op de 1e. Zeker ook gezien de vorm in voorgaande weken. Alle 4  weken tot heden volstrekt ander weer, werd het deze x in heel Nederland Zuid westen wind en veel regen , bleek het bij ons dus toch vlot te lopen. Na afslaan bleek al rap bij Compuclub, dat 13.38 Uur bij  Leo inderdaad goed was voor de   1 prijs in het Rayon Westland tegen  3376 duiven aan een snelheid van 1731 mpm.
 
Deze overwinning van Leo is niet echt een verrassing gezien de kopprijzen continu in 2014,  en ook nu direct weer in 2015 de afgelopen 4 inkorvingen. Gestart werd op 4 April 2015 met 1e -5e -6e 9e in Rayon op 1626 duiven op de oefenvlucht van uit Essen Nispen.(niet veel duiven bij Noorden wind en bittere kou
 
De 2e week 11 April de 1e punten vlucht van uit Duffel werd een zondag lossing , met zuid Westen wind en mooi kalm weer begon Leo met de 2e in het Rayon (achter ondergetekende)  tegen 3673 duiven was het voor Leo  2-4-6-14-16-19-20-21 etc  
 
Vorige wk 18 April uit Oudenaarde was de wind tijdens de vlucht aan de kust puur Oost wat voor Leo niet in t voordeel is aan de oostkant van dit westelijke station, en werd het de 27e tegen 4182 duiven en 38 duiven in de prijs met 47 mee. (Leo heeft 22 doffers en 26 duivinnen, speelt alle duiven van zn vlieghok volledig mee op totaal weduwschap)
 
Leo heeft ook aardig wat duiven die voor n 1e kunnen vliegen. Was het op Asse Leo zijn topper 403,  Blue Power die de 1e in Rayon speelde, vervolgens op Duffel de zoon van 010= Mr Perfect x de top duivin Frederica die de 2e in Rayon pakte,(Frederica hebben we verleden jaar 2 x gelezen met  in 2014 de 1e van onze NPO afd 12 Kuststrook op  1e Asse Zelik tegen 8538 pigeons en de  1e Pt St Max to 8471 pigeons. ) Bijzonder is dat deze zoon van Frederica in 2014 met 2 gebroken poten en een geheel open borst door Leo gered werd uit de bek van Leo zn waakhond, een  Rottweiler.

Nu was het deze 4e lossing  nu op deze vlucht van Moeskroen/Menen  de Laurens 364 die deze 1e pakt op 3376 duiven , het is een doffer geruild met Leo zn vrienden Lau Hofman en Martijn  Regtop uit den Helder.
De gang zit er dus weer goed in bij Leo, en het zou dus zo maar kunnen,  dat we binnenkort nog eens voor n 1e een verslagje bij Leo moeten gaan schrijven. We wachten dat maar rustig af.
 
Namens de Hoogvliegers de Lier,  Leo van harte gefeliciteerd namens al onze leden,
Voorzitter DC Buitelaar
 
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.