Duivensites.nl
 
NPO bestuur toont opnieuw brevet van onvermogen
Gert Krab  5-5-2015
 

De N.P.O. stelt zich ten doel: Het bevorderen en doen bevorderen van de postduivenliefhebberij en de wedstrijdsport met postduiven in de ruimste zin van het woord.

Dat is wat ik lees in de statuten van de NPO. Met de beslissingen van het huidige NPO bestuur de afgelopen jaren kun je dit beter veranderen in: Het uitroeien van de duivensport, hoe sneller hoe beter.

Afschaffing Teletekst uitslagen

Vorige week nog (29-04-2015) werd 'het besluit van de kiesmannen uit november betreffende gebruik Teletekst' ongewijzigd doorgezet. Als je 100 duivenmelkers vraagt wat zijn doel is met de duiven antwoorden er 90: Op Teletekst komen.

Hoe kan een bestuur het voor elkaar krijgen de meerderheid van de kiesmannen van de afdelingen in te laten stemmen met het genomen besluit? Ik ben het absoluut eens dat de wildgroei moest worden afgeremd, maar wat er nu gebeurt is tegen de wil van de overgrote meerderheid van de leden. Maar daar hoeft dit NPO bestuur niet naar te luisteren.

Er was niets simpeler geweest dan met een oplossing voor de problemen te komen. Hoe? Dat kan ieder welwillend bestuurder zelf bedenken.

Maatregelen tegen Afdeling 5

Maar alsof het afschaffen van de Teletekstvluchten nog niet genoeg was, komt er gisterenavond (04-05-2015) een schrijven van de NPO waarin zij de leden van Afdeling 5 uitsluit van de Nationale kampioenschappen en de lossingsvergunningen van de afdeling intrekt. Want... het bestuur van de afdeling had niet geluisterd! Foei.

En dan komt dit bestuur van de NPO met deze maatregelen. Dat zal vast de oplossing zijn voor een decennia lang durend probleem tussen de gebieden van de afdelingen 5 en 12. Natuurlijk...

Toekomst

Hoe lang moeten wij als leden nog met dit lachertje van een NPO bestuur doen? Ik hoop wel dat ze met hun laatste aktie hun eigen ondergang getekend hebben. Hoe het verder moet, daar heb ik geen oplossing voor, maar beter géén NPO bestuur dan dit NPO bestuur.

 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.