Duivensites.nl
 
Wekelijks Max
Max van Dongen  25-5-2015
 

25-5-2015

Afgelopen weekend moesten we weer  een dag wachten tot dat de duiven gelost konden worden Het lossen was zaterdag zo goed als onmogelijk , dus heel begrijpelijk dat ze tot zondag  hebben gewacht. Het was schitterend weer op de vlieglijn, strak blauwe lucht. Je zag dan ook dat de meeste  vitesse concoursen maar max. 10 minuten open stonden. De dagfond was met vele malen moeilijkere  met wind op kop en 500 km afstand. Dat zijn de echte vluchten.  Ik had hier 1 oude duivin op ingekorfd maar die kwam helaas te laat. De rest van de kolonie speelde ik naar Peronne 246 km en het  ging super vergeleken met de vorige week. Ik pakte 39-73-93 tegen bijna 2000 duiven  en in de club 26-39-49 tegen 590 duiven dik tevreden met een prijspercentage van iets meer dan 50%  kan mijn weekend niet meer stuk omdat ik weet dat ze hier immers nog beter kunnen.
 
Op de eendaagse fondvlucht vanuit Blois was het voor onze club een groot feest. We pakten 1-2-4 van de gehele afdeling 5.  Super, de duiven hadden niet beter kunnen vallen!  Gefeliciteerd combinatie Jansen-Broer echt fantastisch! (Op deze prestatie  kom ik nog een keer op terug) Ik probeer later in het seizoen nog een keer mee te doen op de dagfond ik vond ze nu nog niet heel goed daarom de reden dat ik alles naar Peronne gespeeld heb. 

Op Peronne arriveerden de duiven eerder dan ik gedacht had, ze behaalden een hogere snelheid dan de meesten dachten. De eerste had zelfs een snelheid van boven de 1400 mpm. Ik stond buiten onder het zonnescherm  alvast in de lucht te kijken  of er wat aan kwam. Ik grapte naar mijn  vader dat er een was. Mijn vader vond dit grapje niet heel leuk en ging nog even naar binnen. Dat was klokslag 10:25, totdat een minuut of 5 erna wel degelijk een duif op het dak viel. Ik haalde haar snel binnen en er stond 10:30:43 geconstateerd. Weer mijn 1e getekende de 032 al 5 weken mijn eerste op het hok.  Het  geeft altijd een heerlijk gevoel als je de eerste getekende voorop krijgt .  Toen volgde snel mijn 2e duif op   10:31:55. Het was de 694, weer een jaarling duivin die eigenlijk nog geen fatsoenlijke prijs gespeeld heeft, maar toch goed dat ze op tijd kwam. Mijn 3e duif was de 751 op 10:32:08 die duif had van Quievrain  de 1e prijs van de gehele lossing . Blijkt toch wel een goeie duif te zijn. Ik denk dat ze al  4 of 5 prijzen dit jaar heeft. Het is een lelijk ding in de hand, maar vliegt vaak zat prijs!

Ik wens iedereen veel succes om zijn duiven weer goed te krijgen. Ik moet nog even bikkelen voor mijn Natuurkunde examen dinsdag. Daarna hebben we vakantie en extra veel tijd voor de duiven .
 
Max van Dongen

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.