Duivensites.nl
 
Leo van Rijn, De Lier - Winnaar Nanteuil 5.941 duiven!
Patrick Noorman  31-5-2015
 

Leo van Rijn kent ook dit seizoen weer een fantastisch seizoen. Dolblij is hij, dat hij eindelijk kan laten zien dat men in de Kuststrook de concurrentie moet durven aangaan. Waar vooraf gedacht werd dat ze kansloos zouden zijn, blijkt Leo ook nu weer gewoon in de kop mee te vliegen. 30 mei wist hij zelfs de overwinning in Rayon West op te eisen. Hieronder ziet u de stamboom van de winnende duif:

Enkele aanvullingen van Leo: 
 
Voeren en extras zoals groentesappen;
De duiven zijn zoals elk jaar gekoppeld net voor de Kerst, brachten 2 jongen groot, en werden op jongen van 14 dg gescheiden waar de doffers de jongen het laatste stuk alleen grootbrachten. De duiven zijn niet meer gekoppeld en werden met 40% koopman all in one en 60% mariman dieet licht en kort gehouden tot de vluchten. Ze trainden al sinds maart 2 x per dag, hoewel deze wk na de zware Blois ze op wat killere momenten een training minder hebben gedaan.

Mn duiven krijgen al 40 jaar knoflook in het water, waarvan de laatste 15 jaar ca 365 dagen per jaar 2-3 tenen per bak, en giet ik dagelijks gewoon waterbij zonder schoonmaken, in dat water ook nog eens 2ml Jan Smit kruiden per liter drinkwater toegevoegd. Voer in het oude opvoer systeem, met als basis dus jaarrond Koopman all in one en Mariman dieet, met snoep en P40 en Hennep, maar nu tijdens de vluchten voer ik de laatste voerbeurten al naar gelang ik nodig vind wat Beyers geel (40% mais) en Beyers vetvoer extra.
 
Supplementen geloof ik nog altijd in de heilzame werking van diverse, zoals  van vis en knoflook en tarwekiem olie, ook biergist , en  groente extracten zoals  naturaline en vlierbes en bieten sap. Interessante melding misschien nu, in  de eeuwige discussie en twijfel over kuurtjes, het volgende . Gingen de duiven hier dit voorjaar weer super van start in de lijn zo het ook verleden jaar super ging, had ik 2 weken geleden een slecht te verklaren mindere vlucht. Was het door dat ik had moeten ontluizen met een spuitbus (plots veel luis opgelopen in de mand) of had ik te schraal gevoerd de 1e weken in dit koude late voorjaar, of…hadden ze een lichte verkoudheid  opgelopen? Ik kuur zelden , (liever niet)  besloot wat zwaarder te voeren, gaf ze voornoemde supplementen over het voer, maar… wilde toch voor meer zekerheid een test doen of het niet toch de koppen waren, en gaf de duivinnen de laatste 2 weken 3 drinkbeurten een orni zakje van een bekende arts, en de doffers alleen extra knoflook sap in het water gedurende juist de laatste 4 drinkbeurten. Zoals de laatste jaren steeds bleek als ik zo een proef nam, dat de vormdip niet met een kuurtje  maar juist met die extra natuur ingrediënten werd opgelost, want het waren de doffers die de kop pakte en de overwinning op eiste. En dat ook nog mogen we zeggen onverwacht, want in de Lier in het Westland is het niet bepaald de voordeligste plaats met zo veel west in de wind.
 
Knappe doffer dus die enigszins los vloog, en dat als 1e getekende. Dat had de doffer zelf verdient want het was Leo niet ontgaan ,dat hij wekelijks vroeger kwam en dus een stijgende vorm vertoonde  
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.