Duivensites.nl
 
Max van Dongen - Wekelijks Max
Max van Dongen  9-6-2015
 

7-6-2015

Een zomerse vlucht
 
Het was een weekend met prachtig met weer veel zon en een strakke blauwe lucht. Dus de duiven konden weer eens op zaterdag gelost worden. Ik had 17 duiven ingekorfd op Peronne 246km de weersverwachtingen waren goed dus de duiven werden erg vroeg gelost. Om  07:15 werd het startsignaal gegeven voor mijn toppers. De duiven hadden een Noordwesten wind tegen toch was ik er zeker van uit dat de wind vol uit het westen kwam anders haalden de duiven geen snelheden van boven de 1400 mpm.

De vlucht

De vlucht vanuit Peronne was een concours dat 10 minuten open staat, dan weet je dat je in een korte tijd veel duiven moet hebben. Gelukkig was dit het geval, ik had er in 4 minuten 7 in de klok van de 17. Deze 7 duiven hadden allemaal prijs ik begon met  23-29-33-73-80-86-95 tegen 539 duiven. In de kring had ik helemaal een goeie uitslag 30-46-53-134-141-152-165-309-324-397-400 tegen meer dan 1800 duiven. 11 v/d17 in de prijzen is een uitstekend percentage. Nu we het over percentages hebben,  afgelopen zaterdag “Nico van Noordenne” mijn clubgenoot pakte 1 t/m 8 in de club en pakte er 8 bij de eerste 10 duiven in de kring. Fantastisch met 24 duiven mee 17 duiven in de prijzen echt pure klasse van harte! De dagfond vlucht vanuit Vierzon werd gewonnen door de mannen van Verhey ook een super prestatie!
 
Opleren

En ja hoor het jonge duiven seizoen staat op het punt van beginnen en ja het opleren hoort daar bij elke week heb ik wel wat aanvliegers op het hok tot mijn grote verbazing krijg je van 9 van de 10 liefhebbers reacties als laat hem maar los? Wil je hem hebben, komt uit het soort van Heremans, Janssen noem ze maar op. Jij als liefhebber bent verantwoordelijk voor je eigen duiven ze staan niet voor niets op jouw naam? Een jonge duif die in de war is kan je niet zomaar opvoeren en los gooien die moet je op komen halen ! Ik snap dat de afstandsverschillen wel groot kunnen zijn maar als je binnen een uur van iemand vandaan woont,  haal je een duif op.  Of je laat hem desnoods met een koerier komen. Dit blijft een lastig onderwerp in de duivensport.

Tot slot
Volgende week vliegen we St Just Cimetiere. Ik ken de afstand niet precies, dacht iets van 380km het is een mooie afstand. Ik hoop dat de wind nu een keer naar het Noord Oosten gaat, de echte toppers komen dan voorop. Toch komt een goeie duif met alle winden.  Ik ben niet helemaal tevreden met de uitslag van afgelopen zaterdag maar ja duivenmelkers die zijn nooit tevreden omdat ze de absolute kopduif willen. Hoe denken jullie over jullie uitslagen?
 
Tot volgende week,
Max 
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.