Duivensites.nl
 
Max van Dongen - Wekelijks Max
Max van Dongen  22-6-2015
 

21-6-2015     

'Je raakt meer goeie’s kwijt dan slechte'

Een wijze duivenuitdrukking waar zeker een kern van waarheid in zit, zoals afgelopen weekend maar weer eens bleek
 
Er stonden drie vluchten op de planning  Duffel, Bourges,en Pau , een progamma dat op het eerste oog een fantastisch duiven weekend moest worden. Ik had me van de week voorgenomen om al mijn oude duiven te spelen op Duffel en er stonden 19 duiven klaar voor 82 km. Ik werd zaterdag morgen rond 8:15 wakker, gelijk afdeling 5 site gecheckt op mijn telefoon, het vaste ritueel zaterdagochtend.

Er stond dat mijn duiven er 8:45 uitgingen toen begon het rekenen weer, ik dacht dat de duiven binnen het uur thuis konden zijn. Ik vroeg  het voor de zekerheid nog even aan clubgenoot Pieter Timmer op de app, hij dacht circa  9:48, hij kreeg inderdaad gelijk want op 9:49 komt er een koppeltje van 3 duiven langs en Jahoor  er komt een doffer uit dat koppeltje,  de grote blauwe “712” afkomstig van Comb. Strijker Hardinxveld-Giessendam. Hij had flinke haast en stormde het hok binnen er stond 9:49:19 geconstateerd op het klokje ik zeg tegen mijn vader dat moet een vroege zijn!

 Hij zat laag en had vreselijk veel haast, uiteindelijk had hij inderdaad dik de 1e prijs in de vereniging  tegen meer dan 250 duiven. De nummer 2 en 3 op het hok kwamen 2 minuten erna en speelde 6 en 8 in de club weer alle twee afkomstig van Comb. Strijkers.  De “694” en de “674” zijn 2 jaarling duivinnetjes die het ook erg leuk doen. Nadat het afslaan in de vereniging begon het F5 drukken haha later bleek ook dat ik de 1e had in het samenspel tegen 967 duiven dat was weer fantastisch. Wat een motivatie bom vorige week verspil ik mijn beste op het hok en nu speel ik de 1e in ZHO wat ligt toch winnen dichtbij verliezen.  Mijn serie was 1-6-8-17-19-31-32-38-64 19/9 tegen 253 duiven in de club in de kring had ik 1-25-36-70-79-127-128-147 19/8 tegen 967.Overige Vluchten

Bij ons in de afdeling begonnen ze met de eerste jonge duivenvlucht voor de punten. Het was een raar concours dat lang open stond uiteindelijk vielen de verliezen mee want afgelopen weken zijn er veel te veel jongen kwijtgeraakt. Daarvoor kweken de mensen ze niet. De winnaar in de club was Johan Timmer die naast zijn 1e prijs een geweldige reeks neerzet met veel duiven bij de eerste 10 Proficiat Johan! Op de dagfond was het een vlot en mooi concours dat goed verliep ik had gevraagd of ik de duiven van Bourges mocht kijken bij Comb. Strijker dit was uiteraard geen probleem. Ik kwam daar rond kwart voor 2 aan heb veel aankomsten kunnen bekijken, het was een prachtig gezicht hoe ze aankwamen en het was gezellig bedankt!

De vlucht werd gewonnen door Arie Boonstoppel die met weinig duifjes vroege duiven pakt op de eendaagse het is niet de eerste keer dat Arie vroeg zit. Op Blois had hij de 2e in de afdeling van harte Arie!  Op Pau hadden we er ook 4 klaargestoomd het werd erg moeilijk met veel regen en bewolking om een lang verhaal kort te maken gewoon het was gewoon een rot vlucht maar ja die heeft ook zijn winnaars je moet ze gewoon hebben ook met zo’n rot vlucht. Dikke Proficiat voor de Combinatie Hamstra- Aldus gefeliciteerd met de 1e nationaal vanuit Pau. Het was absoluut geen weggevertje!
 
Tot slot

Het was mijn duivenweekendje wel maar ik wil er uiteraard meer. Ik geniet met volle teugen van de duivensport en  ik leer elke week weer wat bij! Iedereen succes!

Tot volgende week,

Max

 
 
 
 
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.