Duivensites.nl
 
Niet slecht maar redelijk.
Max van Dongen.  30-6-2015
 

We vlogen afgelopen weekend Nanteuil 330km met een  West Noordwestenwind. Ik had er 16 klaargemaakt voor de midfond met het  volste vertrouwen dat het goed moest komen, zeker na vorige week. Helaas was dit niet het geval: ze misten net iets voor de absolute top.

Toch baal je daar van maar de andere kant is dat ik er alles aan ga doen om de week erna een betere uitslag neer te zetten. Ze kwamen prima af in 25 minuten 15 van de 16 thuis, dat is een prima statistiek, maar daar win je geen prijzen mee: de duiven moeten top zijn!

Speelde in het samenspel 61-78-100-101-102 7/16, het is niet vroeg maar de duiven hadden er echt voor gevlogen dus dan moet het aan wat anders liggen. Misschien de manier van voeren of het heeft ze net niet meegezeten. Het heeft eigenlijk geen zin meer om over deze dingen de piekeren, je moet gewoon doorgaan en je best weer gaan doen voor volgende week.
 
Toppers

De winnaars van dit weekend zijn Nico van Noordenne en Leo van der Meyden. Nico speelt ruim de 1e met de oude duiven met 7 duiven bij de eerste 10 in de club en een 9e van rayon Oost tegen meer dan 6000 duiven, klasse Nico! Bij de jonge duiven won Leo van der Meyden en speelde ook de 1e van het samenspel tegen 1700 duiven Gefeliciteerd Leo!
 
Tropisch weer

Wat een warmte geven ze op zeg, zag temperaturen van 33 graden tot 35 graden. Wat is Nederland typisch, de ene week is het 16 graden de week erna 33. Hoe bedoel je een onregelmatig klimaat. Ik denk dat de jonge duiven afgelast worden en dat de NPO code rood gaat geven. De oude duiven zullen ze gewoon gaan inkorven op de verantwoordelijkheid van de liefhebber zelf, het is tenslotte je eigen keus om de duiven in te korven.

Tot slot

Als de vluchten niet gecanceld worden, speel ik al mijn oude duiven naar Duffel net zoals 2 weken terug en dan maar hopen dat het goed uitpakt. Overigens heb ik afgelopen vrijdag gehoord dat ik geslaagd ben voor mijn herexamen, wat een opluchting zeg donderdag mijn handtekening zetten onder mijn diploma en dan is hij in de pocket! Nu lekker genieten van mijn vakantie.

Tot volgende week.
Max van Dongen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.