Duivensites.nl
 
Terug van weg geweest.
Max van Dongen  17-7-2015
 

Na een week te zijn weg geweest weer terug met mijn wekelijkse column. Na de warme week waar alle vluchten afgelast werden, is het altijd de vraag hoe de duiven het oppakken. Voor de doffers maak ik mij niet zo zorgen, maar die duivinnen moeten elke week mee anders krijg je ellende en ja hoor de 1e eieren verschenen in het hok gelukkig bleef het daarbij.

De duivinnen zitten hier opgesloten en hebben dus geen mogelijkheid om met elkaar te kroelen. Maar vaak gaan ze dit doen in de 2e helft van het seizoen, geen reden voor paniek. Er stond zaterdag Pont St. Maxence  op de planning, ik had er 16 duiven voor klaargemaakt maar het resultaat viel mij vies tegen ze kwamen halverwege de prijzen. Ik had 43-65-85 tegen 578 duiven met 5 van de 16 in de prijzen was dat ook belabberd. Het was een vreemd concours, mijn beste duif viel zondag.

Er waren grote gaten maar dat mag geen excuus zijn, je moet er elke week bijzitten. Daarom proficiat voor de Comb Jansen-Broer uit Giessenburg die de 1e spelen op deze midfond vlucht. De jonge duiven vlucht uit Asse-Zellik werd gewonnen door Leo van der Meyden voor de 2e keer dit jaar van harte Leo!!

Aankomend weekend

Dit weekend gaan al mijn duiven naar Quievrain: 15 stuks zoals het er nu naar uit ziet. Ik heb besloten dat ik de jonge duiven op de nalijn speel ze zijn vrij laat en met africhten zijn we nog niet heel ver geweest.

Ook staat de vluchten der vluchten op de planning nationaal Chateauroux ik ben benieuwd wie de winnaar wordt. Iedereen die ze mee heeft veel succes volgend jaar wil ik me ook gaan mengen in de strijd dus de concurrentie opgelet nu kunnen jullie het concours nog winnen .

Tot slot

Na de tegenvallende prestaties is de kunst om door te gaan het is helaas niet elke week feest. Ik ga kijken wat ik nog kan doen deze week om de duiven zo gemotiveerd mogelijk te krijgen voor de absolute top.

Ook de fondmannen veel succes op Marseille is altijd een pracht vlucht hier 2 stuks mee hopen dat we er een kunnen klokken.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Max

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.