Duivensites.nl
 
Twee kopduiven voor Henk Simonsz in zware halve finale Belgian Masters 2015
Falco Ebben  14-8-2015
 

Woensdag 12 augustus vond de halve finale plaats van de prestigieuze One Loft Race ’Belgian Masters’ in België.
Het werd een loodzware editie over 260 km met noordoostenwind en na vier uur vliegen meldde zich pas de eerste duif. Na een half uur waren er vijftien duiven terug op de hokken in Nevele.Henk Simonsz, die zich gespecialiseerd heeft in het spelen op eenhoksraces, pakte de 2e én 3e plaats tussen al de grote namen van de internationale duivensport met nazaten van de ’Jaarling Dondersteen’ van zijn vrienden Jan en Rik Hermans.

De eerste duif van Jan Hooymans voerde overigens ook het bloed van diezelfde ’Jaarling Dondersteen’.

De eerste duif van Henk genaamd ’Harmony’,  komt uit ’Lexus’, een zoon van de ’Schele van de Jaarling Dondersteen’ die toen gekoppeld stond aan een dochter van ’Bubbles’ van Gerard en Bas Verkerk. De 2e duif genaamd ’Black Buster' is zoon ’Penneke 92’, uit een volle Zus van het ’Kanon’ x ’Balloneke' uit ’Kleine van de Jaarling’.

’Harmony’ vloog op een eerdere trainingswedstrijd al de 5e bij een stevige Zuidwestenwind waar Black Buster toen maar 20 seconden achter zat. De nestligger van ’Harmony’ was twee weken geleden in een verschroeiend hete finale in Griekenland met kopwind en temperaturen tussen de 35 en 40 graden eveneens Henks eerste duif en de tweede Nederlandse.

Meer info over de resultaten van Henk zijn duiven op de eenhoksraces en op andere hokken zijn te vinden op zijn website www.pigeonfever.nl.
 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.